Τιμήθηκε η μνήμη των Θρακών στην Αθήνα

Τιμήθηκε η μνήμη των Θρακών στην Αθήνα

Βραβεύτηκε από τους Θράκες της Αθήνας

Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ εκπροσώπησε τον ΠΡΟΕΔΡΟ της ΒΟΥΛΗΣ στις γιορτές ΜΝΗΜΗΣ των ΘΡΑΚΩΝ της ΑΘΗΝΑΣ.

«Δεν είναι γιορτές τιμής και μνήμης, αλλά γιορτές αφύπνισης και εθνικής αυτοπεποίθησης» τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας μεταφέροντας τους χαιρετισμούς όλου του Ελληνικού Κοινοβουλίου δια του προέδρου του Κ. Τασούλα.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στον Άγιο Ελευθέριο Αχαρνών παρουσία Μητροπολιτών, Θρακικών συλλόγων της Αθήνας και πλήθους κόσμου δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει τις αδικίες που υπέστη ο Θρακικός Ελληνισμός ακόμα και από το Ελληνικό κράτος παρά τη μεγάλη προσφορά και τις θυσίες του και ζήτησε αποκατάσταση και ανάδειξη της σημερινής Θράκης. Παράλληλα αναφέρθηκε στο σημαντικό σημερινό ρόλο των θρακών για τη θωράκιση και την εξωστρέφεια της πατρίδας που στέλνει δυναμική απάντηση στους σύγχρονους επίβουλες.

Με δρώμενα για την ανταλλαγή των πληθυσμών τιμήθηκε επίσης η οικογένεια του Βουλευτή Εβρου Τάσου Δημοσχάκη, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και με συγκίνηση στην ιστορία του προπάππου του.

Η εκδήλωση που είχε μεγάλη επιτυχία πρόβαλε ζωντανά στο κοινό της Αθήνας τη Θράκη και την προσφορά της παρουσία επίσης του Αντιδημάρχου Αθηναίων Σ. Κολάτου.

Τιμήθηκε η μνήμη των Θρακών στην Αθήνα

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال