Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Βούλιαξε» το Λυκοδρόμιο για την 3η Γιορτή Αυγόφετας

Κοινοποίηση

«Βούλιαξε» το Λυκοδρόμιο για την 3η Γιορτή Αυγόφετας

Από χαμόγελα, κέφι, και αρκετό χορό πλημμύρισε ο οικισμός του Λυκοδρομίου, στην ορεινή Ξάνθη, το πρωί της Κυριακής με αφορμή τη διοργάνωση της 3ης Γιορτή Αυγόφετας. 




Πρόκειται για μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να γίνει ένας πολιτιστικός θεσμός, που θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν του ορεινού οικισμού, και παράλληλα να δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για εξορμήσεις στο Λυκοδρόμιο, που φημίζεται για το φυσικό κάλλος του. 

Η 3η Γιορτή Αυγόφετας διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λυκοδρομίου και από αυτή δεν έλειπε η παραδοσιακή μουσική καθώς και μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφικού υλικού που κέντρισε τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλων. 

«Τελικά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου δεν παύει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Η σημερινή εκδήλωση αναβίωσης εθίμων και παραδοσιακών γεύσεων συγκέντρωσε πάρα πολύ κόσμο και έδωσε ζωή και πολιτιστική ταυτότητα σε μια περιοχή του Δήμου μας, στο Λυκοδρόμιο, που με αυτές τις δράσεις  ξανααποκτά ζωή, ενέργεια και κίνηση. Συγχαρητήρια σε όλο το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου και ιδιαίτερα στον δραστήριο Πρόεδρο Άνθιμο Κυρλίδη» σημειώνει ο Σάββας Μελισσόπουλος. 




Από τη μεριά του ο Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος αναφέρει πως «γιορτάσαμε τη ζωή, φάγαμε αυγόφετες, πήραμε λαχεία, γελάσαμε, χορέψαμε, τραγουδήσαμε! Αυτή ήταν η 3η γιορτή αυγόφετας, σήμερα στο Λυκοδρόμιο  της Ξάνθης. Παράλληλα, ακόμη πιο κοντά στα προβλήματα, πηγαίνουμε στα χωριά του Δήμου μας για να συζητήσουμε, να δούμε ανοιχτά θέματα για να δώσουμε… αύριο λύσεις. Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Άνθιμο Κυρλίδη που βρίσκεται πάντα κοντά μας!». 

«Βούλιαξε» το Λυκοδρόμιο για την 3η Γιορτή Αυγόφετας

«Βούλιαξε» το Λυκοδρόμιο για την 3η Γιορτή Αυγόφετας

«Βούλιαξε» το Λυκοδρόμιο για την 3η Γιορτή Αυγόφετας

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα