Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βροντερό «παρών» στον εθελοντικό καθαρισμό στο Πόρτο Λάγος [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Βροντερό «παρών» στον εθελοντικό καθαρισμό στο Πόρτο Λάγος [ΦΩΤΟ]


Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαυρίδης 

Έχοντας ως εφαλτήριο την αγάπη για τον τόπο τους και με σύμμαχο τον καιρό δεκάδες εθελοντές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής (16/10) στο Πόρτο Λάγος και προχώρησαν στον καθαρισμό του παλιού Τουριστικού.




Οι εθελοντές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί στην περιοχή του αλσυλλίου και χωρίς να χάσουν χρόνο σήκωσαν τα μανίκια τους, πήραν τσουγκράνες και σακούλες σκουπιδιών και προχώρησαν στον ευπρεπισμό της γύρω περιοχής. Ανάμεσα τους μάλιστα και δεκάδες μικρά παιδιά, τα οποία με μεγάλη προθυμία συμμετείχαν στην εθελοντική δράση. 

Εκτός από τον καλλωπισμό της περιοχής η δράση αποσκοπούσε και στην δημιουργία μίας γέφυρας επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στις εθελοντικές ομάδες και τους πολιτιστικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ώστε σε δεύτερο χρόνο να ξεκινήσουν αντίστοιχες δράσεις από κοινού. 




«Η συμμετοχή του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλη, δεν περιμέναμε να έρθουν τόσο άτομα και αυτό δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί εθελοντές και ο κόσμος είναι ευαισθητοποιημένος. Το μήνυμα το έχουμε περάσει, όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο και θα τον αλλάξουμε» τόνισε στο XanthiNea.gr, ο Ανάργυρος Προμοίρας ένας από τους πρωτεργάτες του όλου εγχειρήματος. «Σήμερα καθαρίζουμε το αλσύλλιο από τις πευκοβελόνες, από τις κουκουνάρες, από τα ξύλα και από τα σκουπίδια και θα υπάρξει και συνέχεια, θα τοποθετηθούν κάδοι, παγκάκια και θα γίνει το αλσύλλιο επισκέψιμο για τον κόσμο, όπως ήταν πριν από 20 χρόνια», πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως στην όλη προσπάθεια αρωγοί βρίσκονται τόσο ο Δήμος Αβδήρων όσο και το Επιμελητήριο Ξάνθης. 

«Σήμερα μικροί και μεγάλοι φίλοι του εθελοντισμού ήρθαν όλοι εδώ, και τους συγχαίρω για αυτό, για να καθαρίσουμε όλοι μαζί το άλσος του Πόρτο Λάγους. Ένα άλσος το οποίο είναι σε απαράδεκτη θέση, χάσκει απέναντι μας το τουριστικό το οποίο φιλοξενούσε χιλιάδες λουόμενους και πολίτες που έρχονταν εδώ και χαίρονταν αυτό τον πλούτο που υπάρχει, όπως τα φύκια. Είναι ιαματική η περιοχή και έρχονταν χιλιάδες πολίτες από διάφορες περιοχές γιατί κάνοντας μπάνιο έβρισκαν και ιαματικές ιάσεις» σημείωσε από τη μεριά του μιλώντας στο XanthiNea.gr, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, ο οποίος τόνισε πως πρέπει να προχωρήσει η αποκατάσταση της περιοχής και να τοποθετηθεί ψιλή άμμος, τηρώντας ό,τι προβλέπεται από τις σχετικές περιβαλλοντικές συνθήκες που ισχύουν στην περιοχή. 




Το ΕΒΕΞ συμμετείχε ως αρωγός στη δράση καθαρισμού μέσω ενός προγράμματος κυκλικής οικονομίας που υλοποιεί και προχώρησε μεταξύ άλλων και στη διανομή ενημερωτικού υλικού με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση σε θέματα περιβαλλοντικής συνείδησης. «Προσπαθούμε όχι μόνο εδώ αλλά παντού, όπου υπάρχουν τέτοια θέματα να παρέμβουμε και να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε. Θεωρώ ότι θα ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σιγά σιγά αλλά πρέπει να γίνει αυτό και μέσα από την παιδιά μας και τα σχολεία μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΞ, εξηγώντας πως «μοιράζουμε σήμερα και το έντυπο υλικό που θα πάρουν τα παιδάκια προκειμένου να ενημερωθούν για την κυκλική οικονομία, την καθαριότητα και το περιβάλλον, γιατί όλα από τον άνθρωπο ξεκινούν και όλα στον άνθρωπο καταλήγουν». 

Στο κάλεσμα για τη δράση εθελοντικού καθαρισμού ανταποκρίθηκαν μεταξύ άλλων το ΕΒΕΞ, ο Σύλλογος Νέας Κεσσάνης, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Ν. Ξάνθης, ο Χορευτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αβδήρων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Σελίνου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουτσού, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Ολβίου, ο Σύλλογος Καθαρή Ξάνθη, ο Δήμος Αβδήρων και το Τμήμα Καθαριότητας, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Κουρτίδης, ο κ. Σεμπαϊντίν Ογλού Μουράτ που έχει βραβευτεί για την εθελοντική προσφορά του καθώς και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης. 




Δείτε φωτορεπορτάζ του XanthiNea.gr από την εθελοντική δράση:

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα