Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Καταδίωξη διακινητή στον Ζυγό – Έπεσε πάνω σε φράχτη

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Καταδίωξη διακινητή στον Ζυγό – Έπεσε πάνω σε φράχτη

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι διακινήσεις λαθρομετανάστων στην περιοχή, με την Ξάνθη να αποτελεί «πέρασμα», ενώ δεν είναι λίγα τα περιστατικά καταδιώξεων που καταλήγουν σε τροχαίο ατυχήματα. 




Μια τέτοια καταδίωξη πραγματοποιήθηκε και την Παρασκευή (14/10) στην Ξάνθη, με πρωταγωνιστή διακινητή ο οποίος μάλιστα προκάλεσε και τροχαίο ατύχημα. 

Του έκαναν σήμα στην Εγνατία 

Όλα ξεκίνησαν στην Εγνατία Οδό, όταν οι Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών εντόπισαν ένα «ύποπτο» αυτοκίνητο, μέσα στο οποίο μάλιστα βρισκόταν ο οδηγός – διακινητής και άλλα 7 άτομα, τα οποία όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια ήταν λαθρομετανάστες. 

Οι Αστυνομικοί έκαναν σήμα στο οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημά του, ωστόσο αυτός δεν συμμορφώθηκε αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει. Μάλιστα, πρόκειται για διακινητή – οδηγό ο οποίος δεν διέθετε ούτε δίπλωμα οδήγησης. 

Αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να ξεκινήσει την τρελή κούρσα του, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς. 

Έπεσε πάνω σε περίφραξη 




Ακολούθως κατέβηκε από την Εγνατία Οδό και προσπάθησε να βρει τρόπο διαφυγής, ωστόσο μέσα στο Ζυγό προκάλεσε τροχαίο ατύχημα, όταν προσέκρουσε πάνω σε περίφραξη οικίας. Από τη σύγκρουση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός ωστόσο ο διακινητής προσπάθησε – ακόμη και τότε – να διαφύγει πεζός, χωρίς όμως να τα καταφέρει. 

Οι κάτοικοι στη θέα της καταδίωξης αλλά και της τρελής κούρσας που ακολούθησε ο διακινητής πανικοβλήθηκαν, ενώ δεν πρόκειται για πρωτόγνωρες εικόνες στην περιοχή μιας και στους γύρω οικισμούς μόνο τα τελευταία 24ωρα έχουν σημειωθεί αντίστοιχες καταδιώξεις. 




Την προηγούμενη εβδομάδα ένα μικρό «καραβάνι» με 20-30 λαθρομετανάστες εντοπίστηκε να μετακινείται στην περιοχή της Χαίτης, ενώ πριν από μερικές ημέρες οι Αστυνομικοί συνέλαβαν διακινητές στη Διομήδεια. 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Σε οικισμό της Ξάνθης αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν τον έναν αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών στην Εγνατία Οδό, συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε μετά από πρόσκρουση σε περίφραξη οικία, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμό και ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει».

Ξάνθη: Καταδίωξη διακινητή στον Ζυγό – Έπεσε πάνω σε φράχτη

Σύλληψη και στον Έβρο 

Στην Εθνική Οδό Αρδανίου- Ορμενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης και Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.  

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα