Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην Ξάνθη κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ – Παπαναστάσης: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Κοινοποίηση

Στην Ξάνθη κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ – Παπαναστάσης: «Ο κόμπος έφτασε στο χτένι»

Στην Ξάνθη βρέθηκε τη Δευτέρα (07/11) κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιώντας περιοδεία στην περιοχή και απευθύνοντας κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη. 




Ο Χρήστος Παπαναστάσης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, και ο Γιώργος Μαθιόπουλος μέλος του Γενικού Συμβουλίου, συνοδευόμενοι από συνδικαλιστές του νομού και τον Χαράλαμπο Ευστρατίου Πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, επισκέφθηκαν εργασιακούς χώρους του Δημοσίου στην Ξάνθη, μεταξύ των οποίων την Περιφερειακή Ενότητα, τον ΕΦΚΑ και το Νοσοκομείο Ξάνθης.

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της ΠΕ Ξάνθης, όπου παρουσιάστηκαν τα κύρια αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης, ενώ τονίστηκε πως η συμμετοχή θα πρέπει να είναι μαζική. 

«Οι συνάδελφοι ήρθαν να μας ενημερώσουν για την επικείμενη απεργία που είναι την Τετάρτη. Ο Χρήστος Παπαναστάσης πέρα από την ενημέρωση έχει καταγράψει και κάποια προβλήματα εδώ στην περιοχή, περνώντας από τον ΕΦΚΑ και κάποιες άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες, όπως είναι η υποστελέχωση και γενικά τα κτιριακά προβλήματα και ζητήματα λειτουργίας» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Χαράλαμπος Ευστρατίου. 

Από τη μεριά του ο κ. Παπαναστάσης τόνισε πως κύριο αίτημα της κινητοποίησης είναι η αύξηση των μισθών, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως τα τελευταία χρόνια οι Δημόσιοι Υπάλληλοι έχουν χάσει ένα 40% των απολαβών τους συνοψίζοντας τις περικοπές των δώρων, των επιδομάτων, αλλά και την αύξηση της φορολογίας και τη μείωση του αφορολόγητου. 

«Κύριο αίτημα αυτή τη φορά είναι η αύξηση των μισθών μας. Γνωρίζετε πολύ καλά πως εδώ και 12 χρόνια, από την έναρξη των Μνημονίων, οι Δημόσιοι Υπάλληλοι δεν έχουν δει αύξηση τους μισθούς τους, αντιθέτως έχουμε απωλέσει περίπου το 40% των εσόδων μας. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Δεν μπορούμε άλλο, χρειαζόμαστε γερή αύξηση στον μισθό μας, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ακρίβεια αυτή τη στιγμή που είναι σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, στην ενέργεια, τα καύσιμα» τόνισε ο ίδιος μεταξύ άλλων. 




Ο κ. Παπαναστάσης τόνισε πως οι όποιες ενισχύσεις δίνονται από πλευράς της Κυβέρνησης (power pass, fuel pass κλπ) δεν επαρκούν, ενώ πρόσθεσε πως θα πρέπει να «ξεκολλήσουν» οι μόνιμες προσλήψεις αλλά και να προχωρήσει οι κρίσεις στους προϊσταμένους, ώστε να αξιοποιηθούν Δημόσιοι Υπάλληλοι με διδακτορικά και άλλα προσόντα. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Μαθιόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η κατάσταση είναι δύσκολη, κυρίως με την ενεργειακή κρίση. Παίρνουμε τον μισθό και στη μέση του μήνα είμαστε χωρίς χρήματα. Δεν έχει ενισχυθεί το Δημόσιο τα τελευταία χρόνια, τόσο οικονομικά όσο και στο θέμα της ενίσχυσης του προσωπικού. Έχουν αποχωρήσει συνάδελφοι λόγω συνταξιοδότησης και δεν γίνονται νέες προσλήψεις. Πρέπει να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και να είμαστε δίπλα στα Σωματεία ώστε να αναδείξουμε τα προβλήματα». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα