Ξάνθη: Δημιουργίες γυναικών της ΠΛΕΤΕΝΟ στο Medley της Αθήνας

Από το ΠΛΕΤΕΝΟ της Ξάνθης στο Medley της Αθήνας

Το Medley  χώρος τέχνης στην Αθήνα θα φιλοξενήσει από τις 19/11 και μέχρι το τέλος της χρονιάς τις δημιουργίες της ΠΛΕΤΕΝΟ, μιας ομάδας γυναικών από τους απομακρυσμένους οικισμούς της ορεινής Θράκης, που δημιουργεί πλέκοντας και παράγει πολιτισμό.

Η πλούσια αλλά παραμελημένη χειροτεχνική παράδοση της Ελλάδας μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστική πολιτιστική και οικονομική αναζωογόνηση πλήθους τοπικών κοινωνιών, δημιουργώντας θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας βιώσιμα τοπικούς πόρους και υλικά. 

Αυτή την ευκαιρία είδαν οι γυναίκες της ΠΛΕΤΕΝΟ που με την καθοδήγηση  της Αγγέλας Γιαννακίδου, ιδρύτριας το Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και του δικτύου χειροτεχνών ΡΙΖΑ, πλέκουν και υφαίνουν με μεράκι πρωτότυπες δημιουργίες για το σπίτι από ανακυκλώσιμα βαμβακερά κορδόνια, βάφουν με φυτικές βαφές μεταξωτές μαντήλες και τις στολίζουν με  όμορφες λεπτοδουλεμένες δαντέλες, μαζεύουν βότανα και καρπούς από το βουνό για να φτιάξουν γλυκά και μαρμελάδες, κόβουν σίκαλη από τα χωράφια για να φτιάξουν αλογάκια και αστέρια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. 

Από το ΠΛΕΤΕΝΟ της Ξάνθης στο Medley της Αθήνας

Η αειφορία είναι για την ομάδα ΠΛΕΤΕΝΟ τρόπος ζωής.   

Οι δημιουργίες της θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα για πρώτη φορά στην Αθήνα, μυώντας μας στην μαγεία της χειροτεχνίας και αναδεικνύοντας μια αγνή αισθητική προσέγγιση.

Στα εγκαίνια  θα παρευρεθούν κάποιες από τις δημιουργούς και φυσικά η εμψυχώτρια και μέντοράς τους στο δύσκολο δρόμο της γυναικείας επιχειρηματικότητας, Αγγέλα Γιαννακίδου.  

Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο στις 19/11 από τις 12:00 μέχρι τις 20:00 για να στηρίξουμε την προσπάθεια της ΠΛΕΤΕΝΟ

Από το ΠΛΕΤΕΝΟ της Ξάνθης στο Medley της Αθήνας

Medley

Καρυάτιδων 8,

Ακρόπολη

Αθήνα

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال