Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Άρωμα» Ξάνθης στην 36η διεθνή έκθεση KOSMIMA στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση

«Άρωμα» Ξάνθης στην 36η διεθνή έκθεση KOSMIMA στη Θεσσαλονίκη

Αποφασισμένοι να εφοδιάσουν τα καταστήματά τους με καινούργια κοσμήματα και να προχωρήσουν σε εμπορικές πράξεις, μετά τις αρρυθμίες που προκάλεσε η περίοδος της πανδημίας, φαίνεται ότι επανήλθαν φέτος στην 36η διεθνή έκθεση KOSMIMA οι επαγγελματίες του κλάδου του κοσμήματος, με αποτέλεσμα η διοργάνωση να συγκεντρώσει αυξημένη επισκεψιμότητα και συγκεκριμένα 1550 εμπορικούς επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-Helexpo AE. 




Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η KOSMIMA αποτύπωσε τα αυξημένα μεγέθη της φετινής τουριστική σεζόν, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Πέτρος Καλπακίδης, σημειώνοντας ότι το καλοκαίρι του 2022 πήγε «εξαιρετικά καλά» για το ελληνικό κόσμημα, ειδικά σε νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Μυτιλήνη, με βασικό χαρακτηριστικό τις αυξημένες σε τεμάχια πωλήσεις χαμηλότερης αξίας κοσμημάτων.

Αναλυτικότερα, οι εμπορικοί επισκέπτες της KOSMIMA, που μέτρησε 40 εκθεσιακές συμμετοχές (μεταξύ άλλων από Ινδία, Βουλγαρία, Τουρκία, Εσθονία και Ιταλία), προήλθαν από διάφορες περιοχές της χώρας (Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Σέρρες, Χαλκιδική, Φλώρινα, Κατερίνη, Πέλλα, Βόλο, Ξάνθη, Λευκάδα, Λασίθι, Αρκαδία, Άρτα, Αττική, Λάρισα, Χίο, Κέρκυρα, Κοζάνη, Καβάλα, Καστοριά, Βέροια, Δράμα, Δωδεκάνησα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή) και οι ξένοι από Κύπρο, Σερβία, Αλβανία, Κόσοβο και Τουρκία.

«Το αισιόδοξο κλίμα που δημιουργήθηκε στην έκθεση αναμένεται να οδηγήσει σε αυξημένη προσέλευση εκθετών και επισκεπτών και στο Athens International Jewellery Show, που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Μαρτίου του 2023 στην Αθήνα» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.




Στο πλαίσιο της KOSMIMA διοργανώθηκε και ο 33ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος με θέμα «1922-2022: η Μικρά Ασία στο Ελληνικό Κόσμημα 100 χρόνια μετά» από την ΠΟΒΑΚΩ, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-Helexpo. Τα έργα μάλιστα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Η επόμενη KOSMIMA θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21-23 Οκτωβρίου του 2023._ 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα