Δύο 13χρονοι από τις Σέρρες παγκόσμιοι πρωταθλητές ρομποτικής

Δύο 13χρονοι από τις Σέρρες παγκόσμιοι πρωταθλητές ρομποτικής

ύο 13χρονοι από τις Σέρρες παγκόσμιοι πρωταθλητές ρομποτικής

Είναι ανάμεσα στις αισιόδοξες ειδήσεις που ξεχωρίζουν στην καθημερινή ειδησεογραφία: Δύο 13χρονοι από τις Σέρρες, ο Απόλλωνας Τσελέπης και η Δήμητρα Μυλλή, αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές ρομποτικής. Κατέκτησαν την πρώτη θέση καινοτομίας και δεξιοτήτων στο ομαδικό νέων στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής IRO 2021 στη Νότια Κορέα.

Οι νέοι αυτοί μαθητές, του τμήματος Αθλητικής Ρομποτικής του «Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός», δημιούργησαν μία πρωτοποριακή «έξυπνη» ζακέτα κοινωνικής επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. 

Ο «ΜΓΣ Πανσερραϊκός» είναι ο πρώτος και μοναδικός αθλητικός σύλλογος στην Ελλάδα με τμήμα αθλητικής ρομποτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του δημάρχου Σερρών, Αλέξανδρου Χρυσάφη. Τώρα οι μαθητές θα λάβουν μέρος στον Διεθνή Διαγωνισμό Ρομποτικής στην Ταϊλάνδη, τον Ιανουάριο του 2023.

Όπως έγραψαν με τη σειρά τους οι Υπέροχες Γυναίκες, τα δύο παιδιά διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες αθλητές από 52 χώρες: «Στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, όπου εδρεύει ο επίσημος φορέας αθλητών ρομπότ INTESO και δημιουργήθηκε το πρώτο επίσημο τμήμα ρομποτικών αθλημάτων στην Ευρώπη, χτυπάει η καρδιά της ελληνικής αθλητικής ρομποτικής, όπου νέα ταλέντα με επιστημονικά ενδιαφέροντα μας γεμίζουν ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδας!».

Πηγή: MarieClaire.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال