Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Εκδήλωση για τη μείωση των αποβλήτων από το Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ

Κοινοποίηση

Εκδήλωση για τη μείωση των αποβλήτων από το Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ

Το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ», βασικός φορέας άσκησης της κοινωνικής πολιτικής του Ομίλου ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, με ευαισθησία συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων με θέμα: «Βιώσιμα Κλωστοϋφαντουργικά Προϊόντα», διοργανώνοντας δράση – εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κοινωνικού Κέντρου στο Μαγικό Δήμου Αβδήρων το Σάββατο  26 Νοεμβρίου στις 10 π.μ. .

Στην εκδήλωση, η οποία εντάσσεται στις δράσεις του ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης), θα συμμετέχουν παιδιά από την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, ενώ η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνδράμει στη προσπάθεια αυτή.

Σκοπός της δράσης αυτής είναι η εξοικείωση των παιδιών με το ευρύτερο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και η υιοθέτηση των όρων της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αποβλήτων μέσω θεωρητικής και πρακτικής βιωματικής προσέγγισης.

Η δράση θα κινηθεί στους εξής 3 άξονες:

• Θεατρικό από τα παιδιά-πρεσβευτές για την ανακύκλωση των ρούχων: Συζήτηση για την ανακύκλωση υφάσματος και τον διαχωρισμό των κάδων με τη μορφή θεατρικής παράστασης.

• Ενημέρωση για την ανακύκλωση ρούχων: Παρουσίαση-συζήτηση για την ανακύκλωση, την κυκλική οικονομία και τον ρόλο των φορέων ανακύκλωσης.

• Δημιουργία χρηστικών αντικειμένων από τα ρούχα που έχουμε συλλέξει: Κατασκευή τσάντας πολλαπλών χρήσεων και διακοσμητικών πουγκιών.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα