Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Φλέγεται επί 12 ημέρες το Παπίκιο – Πέρασε στη Βουλγαρία η φωτιά

Κοινοποίηση

Φλέγεται επί 12 ημέρες το Παπίκιο – Πέρασε στη Βουλγαρία η φωτιά

Στη Βουλγαρία επεκτάθηκε – για μία ακόμη φορά – η μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη για 12η ημέρα στο Παπίκιο Όρος, στη Ροδόπη. 

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες και συνεχίζει να καίει επί σχεδόν δύο εβδομάδες, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες. 




Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση στα Καιρικά Νέα Θράκη, η φωτιά πέρασε στη Βουλγαρία το απόγευμα της Τετάρτης (02/11) καίγοντας δεκάδες στρέμματα δασικής έκτασης ενώ την έκδηλη ανησυχία τους φαίνεται πως εκφράζουν και οι κάτοικοι στο Κίρκοβο, για την πορεία της πυρκαγιάς.

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι της Ροδόπης δεν κρύβουν την οργή τους για το γεγονός πως η φωτιά κατακαίει την ορεινή ζώνη επί τόσες ημέρες και δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που στέκονται επικριτικά και στο γεγονός πως τα μεγάλα ΜΜΕ δεν κάνουν καμία αναφορά στη φωτιά, παρά το μέγεθός της.

Στην περιοχή δίνουν μάχη πάνω από 100 πυροσβέστες, αρκετοί εκ των οποίων και από την Ξάνθη. 

Κάτοικοι στο Πόρτο Λάγος που επίσης έχουν άμεση οπτική επαφή με τη φωτιά εκφράζουν την απογοήτευσή τους, ενώ από τη μεριά τους οι αλιείς εφιστούν την προσοχή στους συναδέλφους τους, καθώς τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο αντλούν νερό από την περιοχή. 

Την ίδια στιγμή χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία κατοίκους της Ροδόπης, πως οι στάχτες και τα αποκαΐδια από το Παπίκιο Όρος έφτασαν στην πόρτα του σπιτιού του. 




ΜΜΕ της Κομοτηνής στέκονται και στο γεγονός πως η εν λόγω περιοχή – στην οποία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά – αποτελεί ένα από τα πολλά περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές και οι παράνομοι μετανάστες. 

Απελπιστική είναι η εικόνα που μεταφέρουν οι πυροσβέστες της Θράκης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την έκβαση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα