Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιορτή σήμερα 11 Νοεμβρίου – Ποιος γιορτάζει

Κοινοποίηση

Γιορτή σήμερα 11 Νοεμβρίου - Ποιος γιορτάζει

11 Νοεμβρίου 2022: Τι γιορτή είναι σήμερα στην Ελλάδα – Ποιος γιορτάζει – Δείτε τι γράφει το εορτολόγιο στο XanthiNea.gr και προετοιμάστε ευχές για τους αγαπημένους σας.




Σήμερα 11 Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με το Εορτολόγιο στο XanthiNea.gr είναι των: Μηνά μεγαλομάρτυρος, Μάρτυρος Βικεντίου διακόνου, Αγίου Βίκτωρος Μεγαλομάρτυρος, Αγίου Δράκωνα

Εορτολόγιο 11 Νοεμβρίου 2022

Σήμερα 11 Νοεμβρίου 2022 εορτάζουν:

  • Μηνάς
  • Βικέντιος, Βικέντης, Βικεντία
  • Βικτωρία, Βικτορία, Βιτωρία, Βίκτωρ, Βίκτωρας, Βίκτορας
  • Δράκων, Δράκοντας, Δράκος, Δρακούλης, Δρακούλα

Γεγονότα στις 11 Νοεμβρίου

308 Ο επίτιμος αυτοκράτορας Διοκλητιανός συσκέπτεται στο Καρνούντο με τον Γαλέριο, Αύγουστο της Ανατολής, και τον Μαξιμιανό, πρώην Αύγουστο της Δύσης, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσουν την τάξη στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

1215 Η Δ’ Σύνοδος του Λατερανού υιοθετεί το δόγμα της μετουσίωσης, σύμφωνα με το οποίο κατά τη Θεία Ευχαριστία ο άρτος και ο οίνος μετατρέπονται σε σώμα και αίμα του Χριστού.

1826 Η Ελληνική Κυβέρνηση μεταφέρει την έδρα της στην Αίγινα.




1912 Η Συνέλευση της Σάμου με πρόεδρο τον Θεμιστοκλή Σοφούλη κηρύσσει την ένωση με την Ελλάδα.

1912 Απελευθέρωση της Καστοριάς από τους Οθωμανούς.

1918 Στο προσωπικό του βαγόνι στο δάσος της Κομπιέν ο Γάλλος στρατάρχης Φέρντιναντ Φος υπαγορεύει τους όρους της ανακωχής του 1918 στην Κομπιέν στον Γερμανό Χερτεμπέργκερ με την οποία τερματίστηκε ο Α’ Παγκόσμιος πόλεμος. Επισήμως, ο πόλεμος τελείωσε στις 11:00, την “ενδέκατη ώρα, της ενδέκατης μέρας του ενδέκατου μήνα” του έτους εκείνου. Την ίδια μέρα παραιτείται από τον θρόνο του ο Γουλιέλμος Β΄ Τελευταίος Γερμανός αυτοκράτορας.

1918 Ο Τζόζεφ Πιλούντσκι κηρύσσει την ανεξαρτησία της Πολωνίας

1942 Η τουρκική κυβέρνηση επιβάλει τον έκτακτο φόρο βαρλίκ βεργκισί που αποτέλεσε μέσον φυλετικού διωγμού Ελλήνων, Εβραίων και Αρμενίων εξαναγκάζοντας χιλιάδες εξ αυτών, κυρίως της Κωνσταντινούπολης, σε προσφυγιά.

1947 Ο Ιάννης Ξενάκης, καταδικασμένος σε θάνατο από το ελληνικό κράτος για τη συμμετοχή του στον ΕΛΑΣ, βρίσκει καταφύγιο στο Παρίσι.

1950 Σμήνος ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών αναχωρεί για την Κορέα.

1960 Αποτυχημένη απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος κατά του προέδρου του Νοτίου Βιετνάμ.




1961 Ανακοινώνεται η ανακάλυψη κρανίων και εργαλείων της προϊστορικής εποχής στο σπήλαιο Αλεπότρυπα της Μάνης.

1962 Εγκαίνια της εθνικής οδού Αθηνών

1975 H Πορτογαλία παραχωρεί ανεξαρτησία στην Ανγκόλα.

2002 Το Σχέδιο Ανάν, σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού, που συνέταξε ο γ.γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, παραδίδεται στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στις εγγυήτριες δυνάμεις Ελλάδα, Τουρκία και Βρετανία. Ο έλληνας πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο κύπριος πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης δηλώνουν ότι «το σχέδιο είναι διαπραγματεύσιμο».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα