«Η Μαγική Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι αποκτά χρώμα και πνοή

«Η Μαγική Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι αποκτά χρώμα και πνοή

Η Μαγική πόλη του Μάνου Χατζιδάκι αποκτά χρώμα και πνοή από δύο καλλιτέχνες της γενέτειρας πόλης του την Ξάνθη, τον συνθέτη George Lazaridis και βιντεολήπτη - Φωτογράφο Στάθη Σκουφά. Οι δύο αυτοί καλλιτέχνες, έχουν αποτυπώσει κάθε υπέροχη γωνιά της Ξάνθης μέσα στις 4 εποχές του χρόνου με τις δύο μορφές της τέχνης, την εικόνα και τη μουσική.

Ο George Lazaridis επηρεασμένος αρκετά από τον Μάνο Χατζιδάκι στις μελοποιήσεις του ως προς το ύφος, βρίσκει την αφορμή για την δημιουργία αυτού του περιεχομένου την κυκλοφορία του τρίτου δίσκου του με τίτλο "Illusion", ο οποίος αποτελεί προσωπική του δουλειά με 7 μουσικά έργα και μας ταξιδεύουν σε ένα απόλυτα αρμονικό περιβάλλον, που σε συνεργασία με τον Στάθη Σκουφά, ο οποίος ανέλαβε την δημιουργία όλων των video clips με λήψεις Drone και στατικά πλάνα με στόχο να αποτυπώσει σε κινούμενη εικόνα την εκφραστικότητα των μουσικών έργων.

Ένα καλοκαιρινό ταξίδι στα μαγικά νερά του Νέστου


Οδοιπορικό από την πόλη μέχρι το βουνό, στην Παναγία Καλαμού 


Μια χειμερινή διαδρομή στην Παλιά Πόλη ντυμένη στα λευκά


Μια ζεστή και οικογενειακή στιγμή δίπλα στο τζάκι 


Ένα στατικό πλάνο με υπόκρουση τη μουσική που σε ταξιδεύει 


Μια όμορφη βόλτα στο "Μονοπάτι της ζωής" πηγαίνοντας παράλληλα με τον ποταμό Κοσινθο και τελικό προορισμό του τον καταρράκτη, είναι αρκετή για να γεμίσεις την μέρα σου


Δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε όμως το καταπληκτικό τοπίο από το εκκλησάκι στην παραλία του Άι Γιάννη, το οποίο είναι χτισμένο σχεδόν πάνω από τα βράχια


Βιογραφικό Σημείωμα 

Ο Γιώργος Λαζαρίδης γεννήθηκε στις 10 Σεπτεμβρίου του 1993 στην Ξάνθη όπου και

έζησε. Είναι Έλληνας Συνθέτης/ Ενορχηστρωτής/ Μουσικός Παραγωγός και ειδικεύεται στη σύνθεση για κινηματογράφο, το θέατρο καθώς επίσης κι άλλες τέχνες που συνδυάζονται με τη μουσική. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης. Επιπλέον, είναι κάτοχος των πτυχίων Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Σύνθεσης φοιτώντας παράλληλα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Μουσικών Σπουδών Σύνθεση για τον κινηματογράφο (2012-2017). Το 2019-2020 ολοκληρώνει το Μεταπτυχιακό του στην Σύνθεση για τον κινηματογράφο και τις τέχνες της παράστασης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Τον Οκτώβρη του 2017 στο Athens Games Festival προκρίθηκαν δύο έργα του (Time for Battle & Memories), ενώ έναν χρόνο αργότερα (Δεκέμβρης 2018) η σύνθεσή του ξεχώρισε στον Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης “Sacrarium” που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Ουκρανίας L’viv και παρουσιάστηκε σε πρώτη εκτέλεση από την Συμφωνική Ορχήστρα L’viv Philharmonia κατακτώντας την τρίτη θέση (The Passage of the Gate & Requiem).

Έχει γράψει αρκετά έργα για ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους σε Ελλάδα, Αμερική και Αγγλία. Σημαντικότερη συνεργασία αποτελεί το 2020 η συνεργασία του με παράρτημα

του Hollywood στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των Soundtracks της ταινίας “Idyll - The Love Market”, καθώς και η συνεργασία του με δημόσιο φορέα του Los Angeles για την ολοκλήρωση της μουσικής επένδυσης στο video spot της Αμερικής με θέμα την πανδημία.

Το 2020 -2021 ολοκληρώνει τα Soundtracks της ταινίας “Ο Εκδικητής του Παρελθόντος” του  Ισκάν Σελίμ από την Ξάνθη και αμέσως ξεκινάει να συνθέτει τα Soundtracks της ταινίας “Chicken Soup” με έδρα την Ξάνθη. Η συγκεκριμένη ταινία έχει λάβει μέχρι στιγμής 4

Βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς το ένα από αυτά αποτελεί το Πρώτο Βραβείο Καλύτερης Μουσικής Σύνθεσης στην ταινία με έδρα το Τόκυο.

Τέλος, μέσα σε έναν χρόνο (2020-2021) κυκλοφόρησε τρεις προσωπικούς δίσκους Neverbackdown, All About a Dream, I L L U S I O N, οι οποίοι  έκαναν πρεμιέρα στον ραδιοφωνικό σταθμό Soundrackradio με έδρα την Costa Rica ενώ διατηρεί παράρτημα και στην Ισπανία. Τα έργα του εξακολουθούν να προβάλλονται στο εξωτερικό μέχρι και σήμερα.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην γενέτειρα πόλη του την Ξάνθη ως Καθηγητής Μουσικής Σύνθεσης/ Ενορχήστρωσης & Μουσικής Παραγωγής, ενώ παράλληλα του έχει γίνει πρόταση  από γνωστή εταιρεία στην Αμερική Atlanta Scoring International η οποία συνεργάζεται με το Hollywood και τους Music Supervisors του χώρου όπου παρέχουν όλο το πακέτο της μουσικής σύνθεσης και του sound design των ταινιών για το Hollywood.

Τέλος λοιπόν, έχει δεχθεί πρόταση από Πανεπιστήμιο της Ιαπωνίας για να πραγματοποιήσει  μια σειρά Masterclass στο κομμάτι της μουσικής σύνθεσης και της ενορχήστρωσης.                 

https://www.georgelazaridis.com

«Η Μαγική Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι αποκτά χρώμα και πνοή

«Η Μαγική Πόλη» του Μάνου Χατζιδάκι αποκτά χρώμα και πνοή

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال