Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μίνι οδηγός: Πως να φτιάξεις DIY υγρά αναπλήρωσης

Κοινοποίηση

Μίνι οδηγός: Πως να φτιάξεις DIY υγρά αναπλήρωσης

Είτε είσαι νέος ατμιστής είτε όχι, το να  δημιουργήσεις ένα DIY υγρό αναπλήρωσης θα σου λύσει τα χέρια. Πρώτον, εξοικονομείς χρήματα και δεύτερον, μπορείς να παίξεις με διάφορα αρώματα, να κάνεις μίξεις και να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει, κάνοντας άπειρους συνδυασμούς. Διάβασε τον παρακάτω μίνι οδηγό για να δεις τα βήματα, τα υλικά και τον τρόπο για να το πετύχεις:

Τι χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις

Η διαδικασία για να φτιάξεις μόνος σου DIY (Do it yourself) το υγρό αναπλήρωσης είναι πολύ πιο απλή απ’ όσο φαντάζεσαι. Κατ’ αρχήν, επισκέψου ένα e-shop ή ένα φυσικό κατάστημα για να συγκεντρώσεις τα υλικά και τα εργαλεία για την παρασκευή του. Δεν χρειάζεται ούτε να έχεις ένα εργαστήριο στο σπίτι ούτε ειδικές γνώσεις. Το να το δημιουργήσεις, να διαλέξεις τη βάση, τα αρώματα και τη δόση νικοτίνης, θα σου γίνει μια συνήθεια εφόσον εξασκηθείς λίγες φορές.

Συστατικά για τα υγρά αναπλήρωσης

Τα συστατικά για να φτιάξεις ένα υγρό αναπλήρωσης είναι τα εξής: Μια βάση VG – φυτική γλυκερίνη, η οποία είναι σχετικά πυκνή στην σύσταση της, αλλά δεν επηρεάζει τόσο την ανάδειξη των αρωμάτων. Άλλη επιλογή για βάση είναι η PG – προπυλενογλυκόλη, την οποία προτιμούν οι περισσότεροι ατμιστές. Ο λόγος για αυτό είναι πως αναδεικνύει καλύτερα τα αρώματα και μπορείς να κάνεις μεγαλύτερα σύννεφα ατμού. Σημαντικό είναι η μίξη των 2 βάσεων, δηλαδή η αναλογία PG VG στα υγρά για ηλεκτρονικά τσιγάρα να είναι η κατάλληλη. Συνήθως, οι περισσότεροι επιλέγουν ένα 50/50 για καλύτερη εμπειρία στο άτμισμα. Σειρά έχει η νικοτίνη που μπορείς να προσαρμόσεις τη δοσολογία της. Μπορείς να την προσθέσεις σε οποιαδήποτε από τις 2 βάσεις θέλεις και δεν επιδρά στο τελικό αποτέλεσμα. Και ας μην ξεχνάμε τα αρώματα, τα οποία υπάρχουν σε αναρίθμητες επιλογές και που αναμιγνύονται με  μια PG βάση για να δημιουργήσουν την τέλεια εμπειρία ατμίσματος στα DIY υγρά αναπλήρωσης.

Έξτρα υλικά για την προετοιμασία

Ξεκινάμε με το βασικό υλικό που είναι τα μπουκαλάκια όπου θα αποθηκεύσεις το υγρό αναπλήρωσης. Μπορείς να επιλέξεις ένα με χωρητικότητα 30, 60 ή 120 ml. Αν είναι η πρώτη σου φορά, δοκίμασε ένα με 15 ml, έτσι ώστε να μπορέσεις να κάνεις το τεστ και να δεις αν πέτυχε η διαδικασία. Μετά, ακολουθούν οι σύριγγες που καλό είναι να χρησιμοποιείς την ίδια για κάθε υλικό που θα κάνεις την πρόσμιξη. Επειδή ο σωστός υπολογισμός είναι αυτός που θα δώσει το αποτέλεσμα, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις μετρήσεις. Υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, όσον αφορά την μέτρηση όγκου, πχ. 1 ή 5 ml για μικρές ποσότητες, αλλά 10 ή 20 ml για μεγαλύτερες ποσότητες. Ακολουθούν τα γάντια για ευνόητους λόγους, μιας που η νικοτίνη δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με το δέρμα σου γιατί είναι τοξική. Τέλος, χρειάζεσαι ετικέτες για να οργανώσεις και να καταγράψεις τι συστατικό είναι σε κάθε μπουκαλάκι, ημερομηνία και άλλα χρήσιμα στοιχεία.

Βήματα για την ολοκλήρωση

Τα βήματα για την ολοκλήρωση στα υγρά ατμίσματος είναι τα παρακάτω: Πρώτα, προετοίμασε τη νικοτίνη και δες πόση δοσολογία θα χρειαστείς. Προτείνεται μικρότερη δόση στα πρώτα σου βήματα και εφόσον απαιτείται, μπορείς να την αυξήσεις σταδιακά. Στη συνέχεια, επέλεξε ποιο υγρό αναπλήρωσης θα χρησιμοποιήσεις. Μπορείς  να κάνεις μίξη 2 ή περισσότερων αρωμάτων, αλλά εάν είσαι αρχάριος, περιορίσου σε 1-2 αρώματα. Οι βάσεις σου, καλό είναι να ακολουθούν το ποσοστό 50/50 ή 80/20. Αφού τα έχεις όλα έτοιμα, ανάμειξε τα όλα μαζί στο μπουκαλάκι και κούνησε το πάρα πολύ έντονα, ώστε τα συστατικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το μυστικό εδώ, είναι να τα αφήσεις να ποτιστούν καλά και να ωριμάσουν. Η ποσότητα στο μπουκαλάκι είναι για αρκετές χρήσεις, αναλόγως το πόσα ml θα έχεις φτιάξει.

Extra tip:

Για πολλές συνταγές ώστε να φτιάξεις το DIY υγρό σου, μπες στο ίντερνετ, κάνε μια έρευνα και θα βρεις σίγουρα μια ή περισσότερες που θα σου ξυπνήσουν το ενδιαφέρον. Δοκίμασε διάφορες και πειραματίσου αρκετά. Άλλωστε, εδώ κρύβεται και η μαγεία στο άτμισμα. Το να δημιουργείς κάτι νέο συνεχώς, κάτι που δεν θα το βαρεθείς ποτέ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα