Μητσοτάκης για υποκλοπές: «Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες δεν μασάμε»

Μητσοτάκης για υποκλοπές: «Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες δεν μασάμε»

Μητσοτάκης για υποκλοπές: «Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες δεν μασάμε»

Στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ μιλάει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αναφέρεται αρχικά στην πορεία του κόμματος προς τις εκλογές «φράζοντας τον δρόμο για μια δεύτερη φορά στη συμφορά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της κυβέρνησής του τονίζοντας χαρακτηριστικά πως θα αυξηθεί για δεύτερη φορά ο κατώτατος μισθός και θα αυξηθούν για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι συντάξεις.

«Το όργανο συγκαλείται την πιο κρίσιμη στιγμή προς τις καθοριστικές εκλογές του 2023. Ακριβώς αυτή η συγκυρία δίνει σαφές περιεχόμενο και στα μηνύματά μας. Καλούμαστε να αναδείξουμε το έργο μας επιβεβαιώνοντας ότι το είπαμε και το κάναμε.

Να βαδίσουμε δίπλα στον πολίτη. Και ως πρώτη δύναμη της χώρας να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην τροχιά προόδου που επέλεξε το 2019, φράζοντας τον δρόμο σε μια δεύτερη φορά στη συμφορά και δίνοντας δεύτερη ευκαιρία στην εθνική προκοπή.

Ποτέ άλλοτε η πατρίδα δεν αντιμετώπισε τόσο μεγάλες διαδοχικές κρίσεις, από τον Έβρο, μέχρι τον κορονοϊό, την Τουρκία, τον πόλεμο και την ενεργειακή κρίση, η ελληνική κοινωνία όχι μόνο έμεινε όρθια αλλά μετέτρεψε τις κρίσεις σε ευκαιρίες. Η ανάπτυξη αγγίζει το 6%. Η ανεργία έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα 12ετίας, οι εξαγωγές πέρασαν τα 40 δισ. Κολοσσοί ψηφίζουν Ελλάδα, παντού προχωρούν μεγάλα έργα. Το Μετρό της Αθήνας απλώνεται, της Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται.

Πίσω από τα παραπάνω κρύβονται χειροπιαστά αποτελέσματα, περισσότερες δουλειές, πιο αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις. Η ανάπτυξη μας επιτρέπει να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό. Να αυξήσουμε για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια τις συντάξεις. Να στηρίζουμε καταναλωτές επιδοτώντας λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Τρία είναι τα μέτωπα στο δρόμο προς τις κάλπες και συνδέονται μεταξύ τους και με τη διεθνή πολεμική κρίση.

Πρώτον: Στα εθνικά θέματα με έναν απρόβλεπτο γείτονα που δανείζεται πρακτικές από το Ρώσο εισβολέα.

Δεύτερο: Η εισαγόμενη ακρίβεια επιχειρείται να γίνουν μοχλοί αναταραχής. Οι δυσκολίες που μας πολιορκούν έχουν αφετηρία τη διεθνή κρίση, αλλά μπαίνουν και άλλα κέντρα που επιχειρούν φθορά της κυβέρνησης. Θέλουν η δικαιολογημένη αγωνία, να γίνει αναταραχή. Διαμόρφωση αρρωστημένης πολιτικής ατμόσφαιρας που θα δυσκολεύει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ανησυχήσει πολλούς. Έχει στερήσει ισχύ από συμφέροντα. Αυτά τα κέντρα θα ήθελαν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Εμείς οι ΝεοΔημοκράτες δεν μασάμε.

Τρίτο: Μια αντιπολίτευση που λέει όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Που ανακαλύπτει παντού και πάντα Μητσοτάκη. Σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και απλούς πολίτες. Σου είπα “φύγε από τη χώρα ερχόμαστε” γράφει ο Πολάκης στο διαδίκτυο. Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί και απευθύνεται στον καθένα.

Η θέση μας είναι στο δυτικό κόσμο. Καταδικάζουμε τη βάρβαρη ρωσική επίθεση, το κάνουμε γιατί δεν θέλουμε να δημιουργηθεί εκεί τετελεσμένο αυταρχισμού που πρόθυμα θα ήθελε να μιμηθεί η Τουρκία στη γειτονιά μας. Η πολιτική ναι μεν, αλλά του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αμήχανη τοποθέτηση. Είναι συνειδητή εθνική έκπτωση. Ο Ερντογάν θα προτιμούσε τον Τσίπρα, αλλά έχει εμένα απέναντί του. Έχει εμένα γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανείς άλλος.

Όμως στον κ. Ερντογάν απευθύνομαι. Η Ελλάδα έχει κλειστή την πόρτα στις προκλήσεις, αλλά ανοιχτή στις προσεγγίσεις. Νιώθω φίλο τον τουρκικό λαό. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το χθεσινό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, όμως δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο. Απαντούμε στην επιθετικότητα με ετοιμότητα, με ασπίδα μας τις Ένοπλες Δυνάμεις και δόρυ τις συμμαχίες μας.

Με μια έμμεση αναφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «κάποια κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση. Εξωθεσμικά κέντρα μας δείχνουν τα δόντια τους αλλά δεν μασάμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο απολογισμός της τελευταίας εβδομάδας

Για πάμε όμως να θυμηθούμε τι κάναμε μόνο την τελευταία εβδομάδα. Θα διαφεύγουν ακόμα και από εμάς. Είχαμε τις τελικές υπογραφές για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Με 600 εργαζόμενους, σώσαμε τις δουλειές αυτές, που θα προστεθούν 1400. Η Κομισιόν αναθεώρησε την ανάπτυξη στο διπλάσιο της υπόλοιπης Ευρωζώνης. Τον πληθωρισμό να πέφτει για δεύτερο συνεχόμενο μήνα. Το καλάθι λοιδωρήθηκε αλλά μειώνει τις τιμές. Στο μέτωπο της ενέργειας μετά από συστηματική προετοιμασία την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν οι έρευνες για φυσικό αέριο σε Κρήτη και Πελοπόννησο. Για να γνωρίζουμε πόσο φυσικό αέριο έχουμε και αν αξίζει τον κόπο να το χρησιμοποιήσουμε.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Ήμασταν στη δεύτερη πιο χαμηλή θέση 15 χωρών της ΕΕ. Είχαμε τρεις διαδοχικές ειδήσεις. Συναντήθηκα με εκπροσώπους 30 αμερικανικών πανεπιστημίων που έχουν συνάψει 100 προγράμματα συνεργασίας με ελληνικά πανεπιστήμια. Κορυφαία πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, προχωρά σε ανταλλαγές φοιτητών χωρίς δίδακτρα. Δεκαεπτά σχολικά κτίρια ξεκινούν να κατασκευάζονται. Δεν αρκεί να ψηφίζουμε νόμους, πρέπει και να τους εφαρμόζουμε. Ο ΔΟΑΤΑΠ θα αναγνωρίζει ξένα πτυχία μέσα σε 60 μέρες. Πόσοι δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από τον παλιό οργανισμό.

Έκλεισε και μια άλλη πληγή. Την Παρασκευή βρέθηκα σε μια ωραία εκδήλωση που βάλαμε τίτλους τέλους στη ντροπή των εκκρεμών συντάξεων. Μια τέτοια πολιτική επιλογή δεν έχει ιδεολογικό χαρακτήρα. Μέσα σε 22 μήνες εκδόθηκαν 470.000 συντάξεις. Το 1/6 των συνταξιούχων της χώρας πήρε τις συντάξεις του τους τελευταίους 22 μήνες. Ακολουθούν επικουρικές και εφάπαξ. Οι συντάξεις θα εκδίδονται μέσα σε 60 μέρες όπως σε όλες τις σοβαρές χώρες.

Στην Υγεία συνεχίζουμε με τον Προσωπικό Γιατρό. Στον Πολιτισμό είχα την ευκαιρία να βρεθώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμια κέντρο τηλεοπτικών παραγωγών. Αυξήθηκε η απασχόληση κατά 17% στον καλλιτεχνικό χώρο. Μέσα σε μια εβδομάδα όλα αυτά. Η κυβέρνηση υλοποιεί αταλάντευτα το πρόγραμμά της. Κάνει πράξεις τις υποσχέσεις της.

Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μηδενίζει τη σημαντική δουλειά που έχει γίνει. Είναι κάτι που το αναγνωρίζουν και οι πολίτες. Δεν είναι εθνική ιδιαιτερότητα αλλά διεθνής περιπέτεια. Γι αυτό εμπιστεύονται την κυβέρνηση που βαδίζει μπροστά. Η παράταξη έχει χρέος να συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις που θέλουν κράτος ισχυρό, ευρωπαϊκό σύγχρονο. Για να γίνει και πάλι η ΝΔ εκφραστής ενός μεγάλου ρεύματος πέρα από τα κομματικά όρια. Με πρωταγωνιστές όλους εσάς και συνοδοιπόρους όλους όσοι είδαν ότι ο τόπος μπορεί να ξεπερνά τις κρίσεις και συνειδητοποιούν ότι οι κατακτήσεις δεν πρέπει να κινδυνεύσουν να χαθούν.

Ο Τσίπρας έχει δηλητηριάσει το πολιτικό κλίμα

Το κλίμα το έχει δηλητηριάσει ο Τσίπρας. Αμυνόμαστε στον Έβρο, “ένοχοι όσοι δεν ανοίγουν τα σύνορα”. Ξεσπά πανδημία “ας διαδηλώσουμε”. Θωρακίζεται η Εθνική Άμυνα “ξοδεύεται πολλά σε εξοπλισμούς”. Πόλεμος στην Ουκρανία “Δεν φταίει ο εισβολέας”. Δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα.

Μέχρι και παιδεραστές μας είπαν. Τώρα ετοιμάζουν την ήττα τους και αμφισβητούν ακόμα και την ακεραιότητα των εκλογών. Ο αριστερός Τραμπισμός σε όλο του το μεγαλείο. «Θέλουν να πειστεί ο λαός ότι είναι στηρίγματα της Δημοκρατίας αυτοί που την απειλούν», όπως είχε πει παλιότερα ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

newsit.gr


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال