Οι ντελιβεράδες της Ξάνθης: Οι αφανείς «ήρωες» της καθημερινότητάς μας!

Οι ντελιβεράδες της Ξάνθης: Οι αφανείς «ήρωες» της καθημερινότητάς μας!

Οι ντελιβεράδες της Ξάνθης: Οι αφανείς «ήρωες» της καθημερινότητάς μας!

Τον δικό τους αγώνα για την επιβίωση δίνουν καθημερινά οι δεκάδες διανομείς που εργάζονται – τις περισσότερες φορές μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες – στην Ξάνθη. 

Οι αποκαλούμενοι «ντελιβεράδες», που είναι παντός καιρού προσφέροντας άοκνα τις υπηρεσίες τους, χειμώνα καλοκαίρι. 

Είναι τα παιδιά της διπλανής πόρτας που αναζητούν, σε μια πόλη όπου η ανεργία χτυπάει «κόκκινο», μια πηγή εσόδων, αλλά και οι οικογενειάρχες που συντηρούν τα νοικοκυριά τους πραγματοποιώντας διανομές αγαθών με ήλιο, με βροχή, με παγωνιά, ακόμα και με χιόνι. 

Μπορεί το μεροκάματο να είναι χαμηλό, στις περισσότερες τουλάχιστον των περιπτώσεων, και έτσι να περνούν αρκετές ώρες πάνω στα δίκυκλά τους προκειμένου να καλύψουν τις βασικές βιοποριστικές ανάγκες τους, ωστόσο οι ίδιοι συνεχίζουν να δίνουν τον προσωπικό αγώνα τους για επιβίωση, τίμια και με αξιοπρέπεια. 

Πολλές φορές η ηθική επιβράβευση, ένα ζεστό χαμόγελο και μια καλή κουβέντα, αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή για αυτούς τους «ντελιβεράδες», ειδικά σε μια πόλη όπως η Ξάνθη, με τους δρόμους να εγκυμονούν δεκάδες παγίδες για εργαζόμενους σε υπηρεσίες delivery και επαγγελματίες που χρησιμοποιούν συνέχεια το οδικό δίκτυο της περιοχής. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال