Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Πιο παραμελημένη από ποτέ η Θράκη μας!»

Κοινοποίηση

«Πιο παραμελημένη από ποτέ η Θράκη μας!»


Γράφει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΛΑΔΗΣ 

Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας Θράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ:

Έγκλημα για το περιβάλλον στην περιοχή η πυρκαγιά στο Παπίκιο Όρος 

Για «έγκλημα για το περιβάλλον, για το οικοσύστημα της περιοχής» έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στη δημοσιογράφο Βασιλική Μαχαίρα, σχετικά με την πυρκαγιά που καίει για 13η ημέρα το Παπίκιο Όρος, ο Διονύσης Κλάδης, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. 

Όπως είπε, η οργή μας είναι μεγάλη, υπενθυμίζοντας τις πυρκαγιές που κατέστρεφαν δάσος για πολλές ημέρες στη Δαδιά, στη Θάσο, στο Γράμμο. «Μας ξεπερνά αυτό το πράγμα που γίνεται», είπε και απαίτησε «άμεσα η κυβέρνηση να φέρει όλα τα απαραίτητα μέσα που χρειάζονται για να κατασβεστεί η φωτιά».




Παράλληλα ανέφερε πως «καταδεικνύει την τεράστια υποκρισία για την προστασία του περιβάλλοντος μέσω της “πράσινης μετάβασης”. Η ζωή δείχνει ότι η προστασία του περιβάλλοντος, ο άνθρωπος, η φύση είναι στην τελευταία θέση της λίστας των προτεραιοτήτων αυτού του άθλιου συστήματος που από όποιο πόρο και αναβλύζει είναι μια σαπίλα».     

Συνέδεσε την προστασία του περιβάλλοντος με την ακρίβεια, τους δεκάδες νεκρούς μετανάστες στο Αιγαίο, την ενεργειακή φτώχεια, τον πόλεμο και την υπόθεση της 12χρονης λέγοντας πως «φαίνεται ένα σύστημα που από παντού δείχνει το αποκρουστικό του πρόσωπο» και πως «πρέπει να δούμε τις αιτίες που έχουν ονοματεπώνυμο». 

Στάθηκε στην υποχρηματοδότηση της Πυροσβεστικής, των Δασαρχείων και της Δασικής Υπηρεσίας και συμπλήρωσε πως «δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα να περιμένουμε» μία βροχή «για να σώσει την κατάσταση». Έθεσε επιπλέον το ζήτημα της ανάδειξης και καταλογισμού των διαχρονικών ευθυνών για το γεγονός πως θεωρείται κόστος η αντιπυρική προστασία και γι’ αυτό «πρέπει να ξεσηκωθεί ο κόσμος. Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ξοδεύονται δισεκατομμύρια για ΝΑΤΟικές δαπάνες και να γίνονται ασκήσεις – πρόβες πολέμου, να μην έχουμε ένα ελικόπτερο να έρθει να σβήσει τη φωτιά στο Παπίκιο Όρος».

Επισήμανε πως είναι απαραίτητα τα έργα αποκατάστασης αυτή την ώρα, αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ξεκαθάρισε πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία σκέψη για αλλαγή χρήσης γης στην περιοχή. 




«Ο λαός πρέπει να το βάλει και αυτό στην πάλη του», τόνισε καταλήγοντας και κάλεσε στην απεργία της 9ης Νοέμβρη καθώς με την καταστροφή που συντελείται στην περιοχή «έχουν ακόμα έναν λόγο οι εργαζόμενοι να απεργήσουν». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα