Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Πολιτικοί της Θράκης για ευχές… στον Τούρκο Πρόξενο

Κοινοποίηση

Πολιτικοί της Θράκης για ευχές… στον Τούρκο Πρόξενο

Τις πρώτες μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 29/10 εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής με αφορμή την 99η επέτειο ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας. Θυμίζουμε ότι η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί σε ξενοδοχείο της Κομοτηνής ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου -χωρίς καμία δικαιολόγηση-, όμως τελικά κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς όπως υποστηρίζει το Τουρκικό Προξενείο υπήρξαν «απειλητικά τηλεφωνήματα» προς το ξενοδοχείο και θα πρόεκυπτε ζήτημα «ασφαλείας». Κάτι τέτοιο πάντως δεν έχει διασταυρωθεί.




Ο οικοδεσπότης πρόξενος Μουράτ Ομέρογλου ήταν αυτός που υποδεχόταν τους προσκεκλημένους ανταλλάσσοντας χειραψίες και ευχές για την επέτειο της Τουρκικής Δημοκρατίας. Σε λίγο καιρό ο κος Ομέρογλου θα αντικατασταθεί από τον νέο πρόξενο που θα έρθει στην πόλη μας.

Ποιοι παρευρέθηκαν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αρκετοί πολιτικοί και πολιτευτές από τη μειονότητα, καθώς επίσης και ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Φυσικά -δεν έλειπαν όπως πάντα από το πλευρό του- οι ψευτομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης.

Στην αυλή του Προξενείου βρέθηκε ο δήμαρχος Αρριανών Αμέτ Ριτβάν, ο περιφερειακός σύμβουλος Αχμέτ Ιμπράμ, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ Φερχάτ, ο υποψήφιος δήμαρχος Ιάσμου Τζανέρ Ιμάμ, η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, ο αντιπεριφερειάρχης Ταρκάν Μουλταζά, και μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρριανών Ερδέμ Χουσεΐν.

Πολιτικοί της Θράκης για ευχές… στον Τούρκο Πρόξενο

Δεν ήταν παρόντες οι Ιλ. Αχμέτ και Οντ. Μουμίν




Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δεν προκαλεί καμία εντύπωση, μετά από τα όσα έχει καταγγείλει δημόσια για τις πρακτικές του Τουρκικού Προξενείου στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας της Θράκης. Επίσης απών ήταν και ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν. Αμφότεροι ευχήθηκαν για την επέτειο μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μετά από τις πολλές χειραψίες, στο “κύριο μέρος” της εκδήλωσης έγινε καλωσόρισμα των παρευρισκομένων τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Τουρκικά και στη συνέχεια αναγνώστηκε το μήνυμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Πρώτα όμως έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Τουρκίας.

Στο μήνυμά του μεταξύ άλλων αναφερόταν: «Σήμερα, είμαστε όλοι περήφανοι και ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 99η επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Εκ μέρους μου, της χώρας μου και του έθνους μου, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στους φίλους μας που μοιράστηκαν τη χαρά των γιορτών μας με τους εκπροσώπους μας στο εξωτερικό. Με την ευκαιρία αυτή, για άλλη μια φορά τιμώ με έλεος τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους ήρωες μας που έστεψαν με νίκη τον πόλεμο της Ανεξαρτησίας μας και τους πατριώτες βουλευτές της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης».




Πρέπει να τονιστεί ότι δημοσιογράφοι του μειονοτικού Τύπου, που σπανίως είναι παρόντες σε δρώμενα και εκδηλώσεις που αφορούν την περιοχή μας, ήταν παρόντες στο Τουρκικό Προξενείο.

Πηγή: xronos.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα