Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πράγματα στο σπίτι που δεν πρέπει να αμελείτε

Κοινοποίηση

Πράγματα στο σπίτι που δεν πρέπει να αμελείτε

Υπάρχουν κάποιες δουλειές που χρειάζεται να κάνετε στο σπίτι σας, αλλά μάλλον τις αποφεύγετε, γιατί είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν. Δυστυχώς όμως είναι αναγκαίο, οπότε παρακάτω θα βρείτε κάποιες διαδικασίες που δεν πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε στο σπίτι σας.

Το βάψιμο των τοίχων

Οι τοίχοι δεν είναι ανάγκη να βάφονται συχνά. Μία φορά κάθε δέκα χρόνια είναι αρκετή. Ίσως όμως, να πάει καιρός από τότε που βάψατε το σπίτι σας και δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο να το ξανακάνετε. 

Εξάλλου ποιος έχει όρεξη να καλύπτει όλα του τα έπιπλα, να μυρίζει το σπίτι του μπογιά και να έχει διαρκώς μάστορες στο σπίτι του; 

Είναι απαραίτητο όμως να πάρετε την απόφαση να βάψετε τους τοίχους σας. Σίγουρα δεν θέλετε να δείτε τους τοίχους σας να γεμίζουν ρωγμές ή να σπάνε από αυτούς ολόκληρα κομμάτια.

Το βάψιμο του ταβανιού

Όπως πρέπει να βάφετε τους τοίχους σας, έτσι πρέπει να βάφετε και το ταβάνι σας.

Ίσως το ξεχνάτε καμιά φορά, αλλά και το ταβάνι συσσωρεύει υγρασία, χαλάει και αποσυντίθεται με τον καιρό. Αν δεν θέλετε κομμάτια από το ταβάνι να βρεθούν στο πάτωμά σας, καλό είναι να το βάφετε και αυτό κάθε δέκα χρόνια περίπου. 

Το ιδανικό είναι, να βάφετε τους τοίχους και τα πατώματα μαζί, έτσι ώστε να μπείτε μόνο μία φορά σε αυτή τη διαδικασία.

Την αλλαγή του πατώματος

Το πάτωμα σας, σίγουρα έχει περάσει πολλά. Σκεφτείτε εξάλλου ότι περπατάτε πάνω του καθημερινά. 

Συνεπώς, μετά από δεκαπέντε ή είκοσι χρόνια, θα είναι πολύ ταλαιπωρημένο. Ίσως να είναι η χειρότερη διαδικασία να αλλάξετε το πάτωμά σας, αλλά σίγουρα αξίζει, έτσι ώστε να μην καταστραφεί εντελώς αυτό που έχετε ήδη.

Τον καθαρισμό του τζακιού

Το πιθανότερο είναι, να μην έχετε καμία όρεξη να καθαρίσετε το τζάκι σας, ακόμα και αν έχει γεμίσει σκόνη ή έχει αρχίσει να μυρίζει. 

Το ξέρατε όμως ότι όσο δεν καθαρίζετε το τζάκι σας, μένετε μαζί με τους τοξικούς παράγοντες της καύσης των ξύλων; Το ιδανικό είναι να γίνεται ένας καθαρισμός τζακιού έστω μία φορά τον χρόνο.

Το καθάρισμα κάτω απ’ τα έπιπλα

Σας έχει τύχει ποτέ να μετακινήσετε ένα βαρύ και μεγάλο έπιπλο, μόνο και μόνο για να δείτε ότι το πάτωμα έχει γεμίσει σκόνη; 

Μην αγνοείτε πως η σκόνη καταφέρνει να δημιουργηθεί ακόμα και κάτω απ’ τα πιο βαριά έπιπλα. Μία φορά τον χρόνο, είναι καλό να τα μετακινείτε και να καθαρίζετε από κάτω τους, πριν μαζευτεί υπερβολικά πολλή σκόνη.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα