Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Προσοχή: Νέες απάτες στην Ξάνθη με «μαϊμού» δέματα των ΕΛΤΑ!

Κοινοποίηση

Προσοχή: Νέες απάτες στην Ξάνθη με «μαϊμού» δέματα των ΕΛΤΑ!

Μια ένα προσπάθεια εξαπάτησης πολιτών στην Ξάνθη βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, όπως μεταφέρουν κάτοικοι στο XanthiNea.gr. 

Επιτήδειοι, αξιοποιώντας τη μέθοδο του “phishing” (ψαρέματος) και σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας αποστέλλουν μηνύματα στους κατοίκους της Ξάνθης, μέσω των οποίων επιχειρούν να υφαρπάξουν χρηματικά ποσά και κυριολεκτικά να αδειάσουν τραπεζικούς λογαριασμούς.




Ως αποστολέας των μηνυμάτων εμφανίζονται, εκ πρώτης όψεως, τα ΕΛΤΑ ωστόσο με μια πιο προσεκτική ματιά διακρίνει κανείς πως η διεύθυνση αποστολής είναι ψεύτικη και ουδεμία σχέση έχει με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Για την ακρίβεια, όπως προκύπτει από την έρευνα του XanthiNea.gr, τα μηνύματα αποστέλλονται από τον λογαριασμό hellenic-greek@iskelearsalar.com. 

«Αγαπητέ πελάτη, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι το δέμα που περιμένετε έχει επιστραφεί στην αποθήκη μας λόγω (ελλιπούς / λανθασμένης) διεύθυνσης. Ενημερώστε τη διεύθυνση του σπιτιού σας το συντομότερο δυνατό για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα» αναφέρεται το ψευδεπίγραφο μήνυμα που αποστέλλουν οι επιτήδειοι, ενώ στο τέλος αυτού βρίσκεται ένα κουμπί με την ένδειξη «στείλε το πακέτο μου» το οποίο όταν κάποιος το πατήσει οδηγείται στην παγίδα των δραστών και κινδυνεύει να χάσει όλα του τα χρήματα. 




Πρόσφατα η Αστυνομία της περιοχής εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με οδηγίες, ζητώντας από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και επιφυλακτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους μηνύματα αλλά και σε τηλεφωνικές απάτες, που επίσης βρίσκονται σε έξαρση. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα