Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» βροντοφώναξε η Ξάνθη

Κοινοποίηση

«Ψωμί, παιδεία, ελευθερία» βροντοφώναξε η Ξάνθη

Με ειρηνική πορεία στο κέντρο της Ξάνθης κορυφώθηκαν – και ολοκληρώθηκαν – οι επετειακές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, το απόγευμα της Πέμπτης (17/11) στην Ξάνθη.

Φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μέλη κομμάτων της Αντιπολίτευσης και δεκάδες άλλοι πολίτες μεμονωμένα, συγκεντρώθηκαν στον χώρο του Πανεπιστημίου, απ’ όπου ξεκίνησε η πορεία με κατεύθυνση την κεντρική πλατεία της πόλης.




Οι φοιτητές προχώρησαν σε συμβολική κατάληξη του Πανεπιστημίου, ενώ οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην πορεία κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα με το «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» να παραμένει ξανά τόσο επίκαιρο. 

Για την επιτήρηση της πορείας και ευρύτερα των επετειακών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 49 χρόνων από το Πολυτεχνείο, υπήρξε έντονη κινητοποίηση από πλευράς της Αστυνομίας. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως η πορεία στην Ξάνθη – σε αντίθεση με άλλες περιοχές – ήταν φιλειρηνική χωρίς να σημειωθούν επεισόδια ή «παρατράγουδα». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα