Σε απεργιακό ρυθμό η Ξάνθη – Συγκέντρωση στο Εργατικό και πορεία

Σε απεργιακό ρυθμό η Ξάνθη – Συγκέντρωση στο Εργατικό και πορεία

Γενική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουν κηρύξει για σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τόσο το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην Ξάνθη όσο και το Εργατικό Κέντρο να απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στην περιοχή. 

«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης καλεί τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Ξάνθης στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022, καθώς και στην Απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο» τονίζει σε ανακοίνωσή του του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης. 

Όπως σημειώνει τα αιτήματα της απεργίας είναι τα εξής:

Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του πληθωρισμού.

Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα.

Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.

Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

Όχι στις απολύσεις και στις αναστολές εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.α.

Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

Όχι στην Ιδιωτικοποίηση του Μετοχικού Ταμείου των Πολιτικών Υπαλλήλων και το ξεπούλημα της περιουσίας του σε Μονοπρόσωπη Α.Ε.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρυχθεί απευθύνουν και δεκάδες άλλα Σωματεία και Φορείς, αλλά και κόμματα της Αντιπολίτευσης. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال