Σέρρες: Μαθήτριες διακινούν πορνογραφικό υλικό στο σχολείο μέσω κινητών

Σέρρες: Μαθήτριες διακινούν πορνογραφικό υλικό στο σχολείο μέσω των κινητών τους

Έντονος προβληματισμός στις Σέρρες, για τα όσα συμβαίνουν σε σχολείο. Πορνογραφικό υλικό φαίνεται να διακινείται συστηματικά τις τελευταίες μέρες, από μαθήτριες λυκείου…

Τα όσα συμβαίνουν σε σχολείο στις Σέρρες έχουν αναστατώσει την εκπαιδευτική κοινότητα, με τους καθηγητές να κάνουν συστάσεις σε γονείς και μαθητές. Πορνογραφικό υλικό διακινείται από κινητά τηλέφωνα και το όλο θέμα παίρνει διαστάσεις στην πόλη. Η επιβεβαίωση της είδησης προκάλεσε συναγερμό, με τους γονείς να καλούνται να κάνουν έλεγχο στα κινητά τηλέφωνα των παιδιών τους, για να δουν αν υπάρχουν ροζ βίντεο και φωτογραφίες.

Ανήλικες μαθήτριες σε σχολείο και συγκεκριμένα σε λύκειο στις Σέρρες, φαίνεται πως διατηρούν και κάνουν χρήση απαγορευμένου ψηφιακού υλικού. Εντός της ημέρας φτάνει σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης και στους διευθυντές των σχολείων επιστολή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών προς τους γονείς.

Μάλιστα αυτή η επιστολή θα πρέπει να διαβαστεί και στα παιδιά και περιγράφει τι προβλέπει ο νόμος για τους κατόχους πορνογραφικού υλικού. Ο κύριος Σταμπολίδης μέσα από την κάμερα της τηλεόρασης «Επιλογές» παρακαλεί τους γονείς να ελέγξουν τα κινητά των παιδιών τους και να τα ζητήσουν να σβήσουν εντελώς το πορνογραφικό υλικό από τα κινητά τους τηλέφωνα.

«Σας παρακαλώ γονείς συζητήστε με τα παιδιά σας για να καταλάβουν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Αλλά και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της περιοχής μας και κυρίως της πόλης των Σερρών θα συζητήσουν για τα φαινόμενα αυτά στην τάξη και θα λάβουν επιπρόσθετη ενημέρωση για να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.»

Γενικά πάντως φαινόμενα bullying και γενικότερα προβλήματα και αποκλίσεις σε μαθητές δεν υπάρχουν πολλά στις Σέρρες ανάλογα με την υπόλοιπη Ελλάδα. Ωστόσο οι όποιες περιπτώσεις εντοπίζονται κυρίως στην πόλη και καθόλου στην επαρχία. Με αφορμή πάντως τα φαινόμενα bullying στα σχολεία, η ψυχολόγος της διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Σερρών τονίζει την ανάγκη οι γονείς να είναι δίπλα στα παιδιά και να συζητούν μαζί τους.


Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال