Σπουδαία διάκριση από τον ΕΟΣ Ξάνθης στο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης

Σπουδαία διάκριση από τον ΕΟΣ Ξάνθης στο Πρωτάθλημα Αναρρίχησης

Το 33ο Πρωτάθλημα Αγωνιστικής Αναρρίχησης περιόδου 2021-2022, ολοκληρώθηκε με τον ΕΟΣ Ξάνθης να καταλαμβάνει την 3η θέση, στο σύνολο των συλλόγων πανελληνίως. Η επίδοση αυτή είναι συνέχεια των συνεχών διακρίσεων της ομάδας μας στο άθλημα και άξια επαίνου εάν αναλογιστούμε τις αντίξοες συνθήκες προετοιμασίας των αθλητών/τριών, χωρίς τοπικό προπονητή και με τις ελάχιστες υποδομές που διαθέτει ο σύλλογος.

Παράλληλα, μετά το καλοκαίρι, συνεχίστηκε η αγωνιστική περίοδος με τον τελευταίο αγώνα boulder του 30ου Κυπέλλου Αγωνιστικής Αναρρίχησης στον Αλμυρό Βόλου, 24-25 Σεπτεμβρίου. Ο ΕΟΣ Ξάνθης συμμετείχε με τέσσερις αθλητές νέων-νεανίδων. Ο αγώνας είχε μια βαρύτητα επιπλέον, αφού οι έξι πρώτοι από τις κατηγορίες, προκρίνονταν απευθείας για τον Βαλκανικό αγώνα στις 29 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Οι αθλήτριες και οι αθλητές μας, Παλτατσίδου Ζωή, Βαλσαμίδη Δανάη, Μπέρτος Βασίλης και Βαλσαμίδης Ιάσωνας το εξασφάλισαν. 

 Έτσι, η αγωνιστική περίοδος ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου 2022 με τον Βαλκανικό αγώνα boulder Nέων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, (γυμναστήριο RockWay), υπό την αιγίδα της ΕΟΟΑ. 114 αθλητές/τριες από 6 βαλκανικές χώρες και μια αθλήτρια από την Ουκρανία χάρισαν όμορφο θέαμα, δυνατό ανταγωνισμό και δυναμικές προσπάθειες. 

Στον αγώνα αυτό η Παλτατσίδου Ζωή κατέλαβε την 3η θέση, χάλκινο μετάλλιο, και ο Βαλσαμίδης Ιάσωνας κατέλαβε την 8η θέση.

Η μαγιά των αθλητών και αθλητριών που υπάρχει στην Ξάνθη μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για το συναρπαστικό αγώνισμα της αναρρίχησης τόσο τοπικά όσο και πανελλήνια, αν βρει την υποστήριξη που του αξίζει.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال