Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Τα γατόσπιτα της Ξάνθης που λατρεύουμε [και όχι άδικα]

Κοινοποίηση

Τα γατόσπιτα της Ξάνθης που λατρεύουμε [και όχι άδικα]

Η Ξάνθη μπορεί πολύ εύκολα – και όχι αδίκως – να χαρακτηριστεί ως μια πόλη ιδιαίτερα αφιλόξενη για τα αδέσποτα. Εκτός του ότι οι αρμόδιοι φορείς επιδεικνύουν μια χαρακτηριστική αδιαφορία (εγκληματική σε πολλές των περιπτώσεων) για την επίλυση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία, δεν είναι λίγα τα περιστατικά κακοποίησης, βασανισμού αλλά και θανάτωσης αδέσποτων με τη χρήση φόλας που καταγράφονται κάθε τόσο στην περιοχή και έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ. 




Σε πείσμα ωστόσο του ιδιαίτερα αφιλόξενου κλίματος που δημιουργείται για τα αδέσποτα ζώα στην Ξάνθη, υπάρχουν ορισμένοι συμπολίτες μας που δεν χάνουν ευκαιρία να επιδείξουν με τον πλέον ξεκάθαρο και αξιαγάπητο τρόπο τα φιλοζωικά τους συναισθήματα. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα… γατόσπιτα, που μπορεί να συναντήσει κανείς σε γειτονιές της Ξάνθης. 

Πρόκειται για σπίτια έξω από τα οποία συναθροίζονται γάτες, οι οποίες απολαμβάνουν ένα πιάτο με φαγητό, καμία λιχουδιά και ένα ζεστό χάδι. Ως αντάλλαγμα προσφέρουν την αγάπη και την αφοσίωσή τους. 

Ένα τέτοιο γατόσπιτο, έξω από το οποίο θα συναντήσει κανείς πάντα γάτες βρίσκεται στην περιοχή του Σαμακώβ, με τα συμπαθή τετράποδα να απολαμβάνουν συνήθως τον ήλιο και τον… ύπνο τους. Αντίστοιχες εικόνες θα συναντήσει κανείς και επί της οδού Δοϊράνης, όπου επίσης υπάρχει ένα αντίστοιχο γατόσπιτο. Εκεί θα δει κανείς γάτες στην πόρτα, στα παράθυρα, στο πεζοδρόμιο αλλά και στην οροφή να αράζουν και να απολαμβάνουν την αγάπη που τους προσφέρουν απλόχερα οι ιδιοκτήτες. 




Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων στην Ξάνθη φαίνεται πως έχει τεθεί στον αυτόματο, καθώς οι μόνοι που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτά τα συμπαθή – αλλά παράλληλα άτυχα – τετράποδα είναι τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων, οι εθελοντές που έχουν φτάσει πλέον στα όρια τους και οι υπόλοιποι πολίτες που ανοίγουν τις πόρτες των αυλών τους αλλά και την αγκαλιά τους, προσπαθώντας να συμβάλουν και αυτοί με όσες δυνατότητες έχουν.  

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα