Το αθέατο και άγνωστο μοναστήρι της Ξάνθης... γιορτάζει!

Το αθέατο και άγνωστο μοναστήρι της Ξάνθης... γιορτάζει!

Γράφει ο Δημήτρης Γκαγκαλίδης

Η Ξάνθη διαθέτει απ' τα πλέον γνωστά και εντυπωσιακά μοναστήρια: στις παρυφές της πόλης βρίσκονται αυτά της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και πιο πέρα της Καλαμιώτισσας, ενώ στα νότια του νομού και μέσα (κυριολεκτικά) στη Λίμνη Βιστωνίδα είναι ο Αι Νικόλας. 

Λίγοι γνωρίζουν όμως ότι το μοναστήρι των Ταξιαρχών βρίσκεται επίσης στο βόρειο άλσος δίπλα στην Ξάνθη και μάλιστα -λένε- ότι σχηματίζει Σταυρό με τ' άλλα μοναστήρια, προκειμένου να φυλάγουν διαχρονικά την πόλη.

Αξίζει λοιπόν μια εκδρομή - επίσκεψη στους Αγ. Ταξιάρχες της Ξάνθης, που απέχουν μόλις λίγα λεπτά και συνυπάρχουν μαζί με το Εκκλησιαστικό σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο). 

Εκεί θα δείτε το ιερό κτίσμα του Ναού (το μισό είναι Βυζαντινό !), καθώς και την εντυπωσιακή εικόνα. 

Κι όχι μόνο. Τριγύρω η φύση είναι στα καλύτερα της. Περπατήστε λοιπόν προς τα ερείπια και του πύργους της Βυζαντινής Ξάνθεια, το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία με την πανοραμική θέα, ενώ οπωσδήποτε κάντε τα 20' που χρειάζονται για να ολοκληρώσετε το μονοπάτι γύρω απ' τα πελώρια τείχη.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال