Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το μαρτύριο των πεζών στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Το μαρτύριο των πεζών στην Ξάνθη

Ένα πρόβλημα που αποτελεί αναμφίβολα μάστιγα για την Ξάνθη είναι και αυτό των «ανορθόδοξων» παρκαρισμάτων αυτοκινήτων. 

Πεζοδρόμια που καταλαμβάνονται από ΙΧ, μπάρες αναπήρων και διαβάσεις πεζών που καταπατώνται από αυτοκίνητα και μηχανάκια και πάσης φύσεως εμπόδια που κάνουν τη ζωή των πεζών ένα… μαρτύριο. 




Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τους κατοίκους της περιοχής, ενώ πρόσφατα με ένα βίντεο – γροθιά στο στομάχι αναδείχθηκε το πόσο δύσκολη είναι η κυκλοφορία μέσα στην πόλη για τα άτομα με αναπηρία. 

Στην εικόνα που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνεται ένα ακόμη «συνηθισμένο» παρκάρισμα, με ΙΧ επί της οδού Ελευθέριου Βενιζέλου, στο ύψος των Δικαστηρίων. 

Η διέλευση των πεζών γίνεται μετ’ εμποδίων ενώ αν στο σημείο βρεθεί μια μητέρα με ένα παιδικό καρότσι, ένας παππούς που έβγαλε βόλτα το μόλις λίγων μηνών εγγόνι του ή ένα άτομο με αναπηρικό αμαξίδιο θα χρειαστεί είτε να κάνει… όπισθεν (ο πεζός, όχι το σταθμευμένο όχημα που εμποδίζει την ομαλή διέλευση) είτε να συνεχίζει αναζητώντας μια άλλη «χαραμάδα» από την οποία θα μπορεί να διέλθει. 




Η Ξάνθη συγκαταλέγεται στις 20 περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα οχήματα σε κυκλοφορία, ενώ την ίδια στιγμή οι υποδομές στάθμευσης είναι όνειρο θερινής νυκτός και μέσα σε όλα αυτά δεν λείπουν τα – δεκάδες – παραδείγματα οδηγών που επιδεικνύουν χαρακτηριστική αδιαφορία για τον συνάνθρωπό τους. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα