Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βροχή» οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

«Βροχή» οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στην Ξάνθη [βροχή και οι παραβάσεις]

«Βροχή» έπεσαν οι κλήσεις για παράνομη στάθμευση στο κέντρο της Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης (16/11), τη στιγμή ωστόσο που οι οδηγοί φαίνεται να συνεχίζουν να… παίζουν με τη φωτιά, ακινητοποιώντας τα οχήματά τους κυριολεκτικά όπου βρουν, δημιουργώντας εικόνες κυκλοφοριακού χάους στο κέντρο της πόλης, και όχι μόνο. 




Μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά η Αστυνομία βεβαίωσε πλήθος παραβάσεων σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου συνήθως οι οδηγοί ακινητοποιούν τα οχήματά τους είτε για λίγα λεπτά, είτε και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

Συνήθως μάλιστα οι Αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της ομαλής κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη, σφυρίζουν ζητώντας από τους οδηγούς να απομακρυνθούν από το εν λόγω σημείο. Ωστόσο δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις αυτών που δεν βρίσκονται μέσα στα οχήματά τους και είτε διεκπεραιώνουν εργασίες στο κέντρο, είτε ψωνίζουν, επισκέπτονται κάποιον γιατρό ή απλά… πίνουν τον καφέ τους.

Μάλιστα, το μεσημέρι της Τετάρτης είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως κάθε φορά που περνούσε η Αστυνομία και σφύριζε αρκετοί οδηγοί απομάκρυναν τα οχήματά τους, και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, άλλοι οδηγοί προσέρχονταν στο ίδιο σημείο για να παρκάρουν. 




Η Ξάνθη, αν και αποτελεί μια μικρή επαρχιακή πόλη, αντιμετωπίζει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα το οποίο επιβαρύνεται από αρκετούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς, ο μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων (η Ξάνθη βρίσκεται στις 20 περιοχές της Ελλάδας με τα περισσότερα οχήματα σε κυκλοφορία), η απουσία χώρων στάθμευσης, η έλλειψη οργανωμένων εναλλακτικών μορφών μετακίνησης που θα αποσυμφορήσουν το κυκλοφοριακό χάος και φυσικά η απουσία παιδείας των οδηγών και πιστής εφαρμογής του ΚΟΚ. 

Αστυνομικός βεβαιώνει πρόστιμα σε δύο οχήματα για παράνομη στάθμευση
Αστυνομικός βεβαιώνει πρόστιμα σε δύο οχήματα για παράνομη στάθμευση

Το ένα όχημα φεύγει και στη θέση του σταθμεύει άμεσα άλλο. Μέσα σε λίγα λεπτά περνάει ξανά η Αστυνομία και βεβαιώνει νέο πρόστιμο!
Το ένα όχημα φεύγει και στη θέση του σταθμεύει άμεσα άλλο. Μέσα σε λίγα λεπτά περνάει ξανά η Αστυνομία και βεβαιώνει νέο πρόστιμο!

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα