Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη στους ρυθμούς του 8ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου

Κοινοποίηση

Η Ξάνθη στους ρυθμούς του 8ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθώνιου

Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 8ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος Δρόμος, που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Δρομέων «Xanthi Runners» και ο Α.Π.Σ. Διομήδης Ξάνθης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης, τον Δήμο Αβδήρων και την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.




Στη συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης υποδέχτηκε τους συντελεστές ενός θεσμού που ξεπερνά, όπως είπε, τα στενά όρια ενός αθλητικού γεγονότος και αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Εξήγησε ότι ο υγιής αθλητισμός αποτελεί μέρος του πολιτισμού, καθώς, πέρα από έναν ευχάριστο τρόπο διασκέδασης, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα -«διαδικασία, που σήμερα και ύστερα από τα δύο χρόνια απομόνωσης εξαιτίας της πανδημίας, είναι απολύτως αναγκαία».

Επισήμανε ότι ο Ημιμαραθώνιος της Ξάνθης φέρνει και πάλι κοντά τους ανθρώπους, ενώνοντας και δημιουργώντας κοινωνική αλληλεπίδραση και υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χορηγοί στην προσπάθεια των τοπικών κοινωνιών να βρουν και να ενισχύσουν τον βηματισμό τους στο μέλλον, δίνοντας ως παράδειγμα τη σημαντική συμβολή τους στο μεγάλο εγχείρημα του Δήμου για το άνοιγμα του Κολυμβητηρίου, που στέφθηκε με επιτυχία.




Τέλος συγχάρηκε τους διοργανωτές «που όλα τα κάνουν οι ίδιοι», όπως είπε, «γιατί, αγαπούν αυτό που κάνουν, αγαπούν την Ξάνθη», αλλά και τους εθελοντές που, για άλλη μια φορά δίνουν το παρών, με στόχο ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα