Ξάνθη: Το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Ξάνθη: Το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Ξάνθη: Το πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα με τα υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 75281/11-11-2022 και 75294/11-11-2022 έγγραφα του Υπουργείου Εσωτερικών οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 21η Νοεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα.

Για τον εορτασμό της ημέρας ορίζουμε να γίνουν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης οι παρακάτω εκδηλώσεις:

- Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου, ημέρα της εορτής.

- Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 21ης Νοεμβρίου 2022, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας στο πλαίσιο και της αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502/01-07-2022 (ΦΕΚ3424 Β΄) Κ.Υ.Α. όπως ισχύει.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Ώρα 8:00. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σώματος Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Ώρα 11:00. Τέλεση Δοξολογίας στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος.

Εκφώνηση ομιλίας στο Ναό από τον Πρόεδρο της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών κ. Κουτσαϊμάνη Ιωάννη.

Ώρα 11:30. Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων από τους Βουλευτές, το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη Πόρτο-Λάγους, το Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ξάνθης, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας , το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την εορτή αυτή ενημερώνοντας έγκαιρα την Υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 25413-50111-103 έως την Πέμπτη 17/11/2022.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄ΣΣ.

Ώρα 12:00 Παράθεση λιτής δεξίωσης στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης

Ώρα 16:40. Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής του Δ’ Σώματος Στρατού και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

Επισημαίνεται ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, κατά το χρόνο τέλεσης αυτών, για την πρόληψη τυχόν διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

 Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال