Ξάνθη: Ήρεμη κινητικότητα στην οικοδομική δραστηριότητα

Ξάνθη: Ήρεμη κινητικότητα στην οικοδομική δραστηριότητα

Μια ήρεμη κινητικότητα όμοια με αυτή του 2020 (μετά την πολυετή κάμψη) καταγράφτηκε το δεύτερο εξάμηνο του 2022 στο χώρο της οικοδομής στην Ξάνθη. Μετά την πτώση στο ρυθμό ανέγερσης,λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της ενεργειακής κρίσης, οι ασχολούμενοι στο χώρο φαίνεται να βρίσκουν ξανά το βηματισμό τους βοηθούμενοι και από τα προγράμματα Εξοικονομώ.

«Μετά την πολυετή κρίση το 2020 είχαμε μια ήρεμη καλή χρονιά στον κατασκευαστικό κλάδο, ωστόσο, μεσολάβησε η πανδημία και εν συνεχεία οι εξελίξεις στην Ουκρανία κι επιστρέψαμε στην ύφεση, τώρα, όμως, επανερχόμαστε στα επίπεδα του 2020», δήλωσε στο ertnews.gr ο Κώστας Ζαγναφέρης, Πολιτικός Μηχανικός.

Σταθερότητα στις ανεγέρσεις νέων οικοδομών, σταθερότητα και στις τιμές πώλησης: 1500 ευρώ το τ.μ., όπως και το μακρύ προηγούμενο διάστημα καθιστώντας την Ξάνθη, όπως υποστηρίζουν οι ασχολούμενοι με το αντικείμενο, μια οικονομική για την αγορά κατοικίας πόλη σε σχέση με τα 2000 ευρώ το τ.μ. στην Κομοτηνή και τα 2.500 ευρώ στην Καβάλα.

Πρόβλημα, ωστόσο, και στην Ξάνθη αποτελεί η έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού δυναμικού. «Υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, όλων των ειδών, ικανοί τεχνίτες στα χρόνια της οικονομικής κρίσης εγκατέλειψαν την περιοχή μας για να εργαστούν στο εξωτερικό», ανέφερε ο κος Ζαγναφέρης προβλέποντας ότι το πρόβλημα θα είναι μεγαλύτερο το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Τόνισε μάλιστα ότι είναι αναγκαία η επιστροφή των Ελλήνων τεχνιτών, καθώς γνώριζαν πολύ καλά το αντικείμενό τούς.

Μην παραλείποντας να επισημάνει την απροθυμία ενασχόλησης των νέων με αυτού του είδους τα επαγγέλματα. Αλλά και τις αυξήσεις στις τιμές αγοράς των υλικών που χρησιμοποιούν.

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال