Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Λουλούδια στο μνημείο καπνεργατών για τη 17 Νοέμβρη

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Λουλούδια στο μνημείο καπνεργατών για τη 17 Νοέμβρη

Λουλούδια κατέθεσαν στο μνημείο των καπνεργατών σήμερα στις 11π.μ. αντιπροσωπείες της ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ και του ΤΣ Ξάνθης της ΚΝΕ.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ αναφέρει: 




Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν ζωντανά, πιο επίκαιρα από ποτέ και μπορούν να εμπνεύσουν το λαό και τη νεολαία σήμερα να αγωνιστούν ενάντια σε αυτό το σάπιο, βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα, πάντα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που είναι εγγύηση και δύναμη σε αυτό τον αγώνα.

Τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης.

Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία, οι νέες εστίες έντασης και ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο ευρωατλαντικό (ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ) και το υπό διαμόρφωση ευρωασιατικό (Κίνα – Ρωσία) κέντρο, η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών βάσεων στη χώρα μας και η περαιτέρω εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς κάνουν τα συνθήματα “Έξω οι ΗΠΑ”, “Έξω το ΝΑΤΟ” στις πύλες του Πολυτεχνείου να είναι σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.

Απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου στα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας, ο ίδιος ο λαός μπορεί και πρέπει να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων! Με ενιαίο πανελλαδικό αγώνα. Με προετοιμασία και οργάνωση “από τα κάτω”. Με εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών, σε κάθε πόλη, γειτονιά και χωριό.

Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος! Ο λαός, όταν παλεύει, μπορεί να τα καταφέρει όλα! Το ΚΚΕ βρίσκεται και θα βρεθεί μπροστά σε κάθε τέτοιον αγώνα.




49 χρόνια μετά διδασκόμαστε και συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη! Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις με τη δικτατορία του κεφαλαίου!

ΟΛΟΙ/ΕΣ στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση – πορεία των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων σήμερα στις 6μ.μ. στα ΠΡΟΚΑΤ

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα