Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: «Καμπάνα» σε ορθοπεδικό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Κοινοποίηση

Ξάνθη: «Καμπάνα» σε ορθοπεδικό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για έναν γνωστό ορθοπεδικό στην Ξάνθη, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ασθενούς. 




Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες την προηγούμενη εβδομάδα, με το δικηγορικό γραφείο του Μιχάλη Πατεράκη να αναλαμβάνει την εκπροσώπηση της 20χρονης ασθενούς, η οποία κατήγγειλε τον γιατρό. 

Όπως προκύπτει από τη σχετική καταγγελία, ο ορθοπεδικός προχώρησε σε άσεμνες και απρεπείς χειρονομίες – με απώτερο στόχο την ερωτική διέγερση – σε βάρος της 20χρονης, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο προσωπικό ιατρείο του. 

Η νεαρή κοπέλα υπέβαλε μήνυση και κατήγγειλε το περιστατικό με τον ορθοπεδικό να κάθεται στο σκαμνί με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ο ίδιος μάλιστα δεν κατάφερε να πείσει το Δικαστήριο, καθώς ισχυρίστηκε πως οι κινήσεις του ήταν στο πλαίσιο της εξέτασης και ουδέποτε επιχείρησε να ερωτοτροπήσει με την ασθενή. 

Μετά από μια πολύωρη ωστόσο διαδικασία, το Δικαστήριο επέβαλε στον ορθοπεδικό τη μέγιστη ποινή που ορίζει ο Νόμος, ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση κατά της απόφασης. 




Σχολιάζοντας την απόφαση του Δικαστηρίου ο Μιχάλης Πατεράκης αναφέρει στα social media: 

«Γιατρός προχώρησε κατά τη διάρκεια ιατρικής εξέτασης, σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας νεαρής ασθενούς του εντολέως μου, με αποτέλεσμα, ύστερα από μήνυση της τελευταίας, η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης. Το Δικαστήριο, στο οποίο παραστάθηκα στο πλευρό της νεαρής ασθενούς, αφού έκρινε τον ιατρό ένοχο, επέβαλλε πρωτόδικα τη μέγιστη ποινή που προβλέπει ο Νόμος». 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα