Ξάνθη: Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Ξάνθη: Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Τα προβλήματα που καταγράφονται στην ομαλή μεταφορά των μαθητών θίγει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, ζητώντας παράλληλα απ’ όλους τους αρμόδιους φορείς να επιληφθούν ώστε να δοθούν – άμεσα – λύσεις. 

«Κοντεύει να διανυθεί το ένα τρίτο της σχολικής χρονιάς και, δυστυχώς, το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών/τριών από τον τόπο διαμονής τους προς τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης παραμένει άλυτο, σε μια σειρά περιπτώσεων» τονίζει ο Διδασκαλικός σε ανακοίνωση που εξέδωσε για το ζήτημα. Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα επισημαίνει πως «πρόκειται για σχολεία των οποίων, ενώ αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας τους και ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από τη μεριά των υπευθύνων (σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που μας δόθηκαν κατά τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου με τη Δ/νση ΠΕ Ξάνθης και τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης) για τη μεταφορά τους στο πλησιέστερο σχολείο, δυστυχώς, εξακολουθούν κάποιες από αυτές να μην πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα».

Σε άλλο σημείο της ίδιας ανακοίνωσης ο Διδασκαλικός αναφέρει πως «επιπλέον πραγματοποιείται μεταφορά μαθητών χωρίς τον απαραίτητο συνοδό και για τις μικρές ηλικίες των νηπίων και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου». 

«Ως Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης θεωρούμε ανεξήγητη και αδικαιολόγητη μέχρι σήμερα τη μη εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών προς τα σχολεία τους. Για το λόγο αυτό καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να δώσουν άμεσα λύση στα προβλήματα των μαθητικών μεταφορών ώστε κανείς μαθητής να μην μένει εκτός σχολείου, αλλά και η μετακίνησή τους να γίνεται με ασφάλεια» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση. 

Ξάνθη: Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال