Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Γροθιά στο στομάχι – Η Οδύσσεια του Χουσεΐν στην Ξάνθη [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Γροθιά στο στομάχι – Η Οδύσσεια του Χουσεΐν στην Ξάνθη

Το ότι η Ξάνθη είναι μια πόλη ιδιαίτερα αφιλόξενη στα άτομα με προβλήματα αναπηρίας είναι γνωστό. Από τη μία η έλλειψη βασικών υποδομών, όπως η ηχητική σήμανση στα φανάρια για τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης αλλά και περισσότερες θέσεις στάθμευσης και μπάρες αναπήρων, και από την άλλη η έλλειψη ευαισθησίας για τον συνάνθρωπο, που δυστυχώς αποτυπώνεται στις καταλήψεις χώρων στάθμευσης αναπήρων, αλλά και στην τοποθέτηση οχημάτων ακριβώς πάνω στις ειδικές μπάρες που διευκολύνουν την πρόσβαση ανθρώπων με αναπηρικό όχημα. 




Ο γνωστός YouTuber από την Ξάνθη, Χρήστος Γιαννέλης, αποφάσισε να καταδείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την Οδύσσεια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην πόλη, κάνοντας μια βόλτα με τον φίλο του τον Χουσεΐν που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. 

Στο βίντεο διάρκειας 12 λεπτών που ανέβηκε στο YouTube καταγράφονται όλες οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας άνθρωπος με αναπηρία στην προσπάθεια του να μετακινηθεί μέσα στην πόλη. 




«Κάνοντας την καθιερωμένη βόλτα του Χουσεΐν και αντιμετωπίζοντας μαζί του τα προβλήματα που συναντάει καθημερινά για να μετακινείται εντός της πόλης της Ξάνθης  με το αναπηρικό του αμαξίδιο αφήσαμε και αυτοκόλλητο στους μεγαλύτερους γαϊδάρους της ημέρας και διαπίστωσα ποσό δύσκολα περνάει και ελπίζω να γίνει κάτι σύντομα. Γιατί το πρόβλημα είναι γενικό και σίγουρα το αντιμετωπίζουν και αρκετοί γονείς σε μια απλή βόλτα με το παιδικό καροτσάκι» αναφέρει ο γνωστός YouTuber από την Ξάνθη. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα