Ξάνθη: «Ξέρω τι ζητάω» από τη Γ’ Τάξη του 3ου Γυμνασίου

Ξάνθη: «Ξέρω τι ζητάω» από τη Γ’ Τάξη του 3ο Γυμνασίου

Υλοποίηση προγράμματος από το Κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ξάνθης «Έκφραση»

Τίτλος Προγράμματος : «Ξέρω τι ζητάω»

Η Γ’ τάξη του 3ου Γυμνασίου συμμετέχει στο πρόγραμμα σχετικά με τη σημασία, τα είδη των εξαρτήσεων αλλά κυρίως τους τρόπους προστασίας από αυτές, μέσα από τη θωράκιση και την ενίσχυση της δικής τους προσωπικότητας. Η εφηβεία είναι μία ηλικία αναζήτησης της ταυτότητας, με την ομάδα των συνομήλικων να παίζει πλέον τον κυρίαρχο ρόλο. Εκπαιδευτικοί και γονείς αλλά και οι ίδιοι οι έφηβοι αδυνατούν να διαχειριστούν τις προκλήσεις αυτής της περιόδου.

Η εξάρτηση είτε από ουσίες είτε από το ποτό, ο εθισμός στο κάπνισμα ή τελευταία στο διαδίκτυο και στις εφαρμογές του γίνεται συχνά η «λύση » στα προβλήματα, ακόμη και στην ενήλικη ζωή, πόσο δε μάλλον στη ζωή ενός εφήβου.

Το σχολείο μας, του οποίου ο ρόλος δε σταματά στη μετάδοση της γνώσης αλλά και στην ομαλή ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μαθητών/τριών μας, φιλοδοξεί να δώσει απαντήσεις και να ενισχύσει την ικανότητά τους να λένε ΟΧΙ σε κάθε είδους εξάρτηση.

Τέλος, το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει μέσα από την παρέμβαση των κ. Δράκου Ελένη και κ. Διονυσίου Παρασκευή στην 1η Εβδομάδα Ψυχικής Υγείας, που τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ και υπό την ευθύνη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ξάνθης.

Το πρόγραμμα διαρκεί 5 βδομάδες.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος για το 3ο Γυμνάσιο Ξάνθης : Βουγιουκλή Κατερίνα, Καραμικέ Μαρία, Κουρτίδου Ελένη, Χαβαζανίδου Κυριακή

Για το Κέντρο Έκφραση: Διονυσίου Παρασκευή, Δράκου Ελένη 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال