Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Ανάληψη ευθύνης για το σπασμένο ΑΤΜ της Πειραιώς

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Ανάληψη ευθύνης για το σπασμένο ΑΤΜ της Πειραιώς

Την ευθύνη για τον βανδαλισμό του ΑΤΜ της Πειραιώς που βρίσκεται στον χώρο των Πανεπιστημίων στην Ξάνθη, ανέλαβαν με προκήρυξή τους οι «Αναρχικοί/ες», όπως υπογράφουν σχετικά. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την ολοκλήρωση της πορείας που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, την Τρίτη (06/12) για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου (κατά τη διάρκεια της οποίας δεν σημειώθηκαν επεισόδια), το ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς έπεσε θύμα βανδαλισμού. 




Στη σχετική προκήρυξή τους οι «Αναρχικοί/ες» αναφέρουν για την πράξη τους αυτή: 

«Ακόμη μια κρατική δολοφονική επίθεση, μόλις μια μέρα πριν την 6η Δεκέμβρη, τότε που μπάτσοι δολοφόνησαν τον 15χρονο μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλο. Ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης, πυροβολήθηκε από μπάτσους στο κεφάλι για 20ευρώ απλήρωτης βενζίνης. Η οργή μας θα σας πνίξει!

Αργά το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου προκαλέσαμε υλικές ζημιές στο ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Β.Κωνσταντίνου ως μια ελάχιστη έκφραση οργής ενάντια στο κράτος δολοφόνων. Είναι σαφές πως οποιαδήποτε στοχοποίηση τράπεζας είναι θεμιτή κ τίμια πράξη, μιας και αυτές, ταγμένες στον καπιταλισμό και τη διαιώνιση του, ρουφάνε το αίμα των ανθρώπων σ’όλη τη γη. Όσο μένουμε αδρανείς στον πόλεμο που ζούμε σήμερα, θα είμαστε κι εμείς συμμέτοχοι στην σήψη.




ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΑΕΙ ΕΚΔΙΚΗΔΗ ΖΗΤΑΕΙ – Η ΦΛΟΓΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα