Άνεργοι: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ

Άνεργοι: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το έκτακτο επίδομα των 250 ευρώ

Ανοιξε χθες η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από ανέργους προκειμένου να λάβουν την εφάπαξ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 250 ευρώ. Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν σωρευτικά τις εξής προϋποθέσεις:

• Ηταν εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για διάστημα πάνω από 12 και έως 24 μήνες στις 30.11.2022.

• Δεν είναι δικαιούχοι άλλης παροχής, επιδόματος, βοηθήματος ή ενίσχυσης.

• Πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης 2021, δηλαδή είχαν κατά το φορολογικό έτος 2021 ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 14.000 ευρώ, ή 20.000 ευρώ για έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο), ή 23.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια (+3.000 ευρώ για κάθε τέκνο).

Οι δυνητικά δικαιούχοι θα πρέπει να εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ektakte-oikonomike-eniskhuse-se-makrokhronia-anergous και να καταχωρίζουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN), καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση.

Η ΔΥΠΑ θα ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων και η καταβολή των 250 ευρώ θα γίνεται αυτόματα, εντός 3 εργάσιμων ημερών.

Η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη έως την Πέμπτη 15.12 εάν το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ είναι 0 ή 1, θα ανοίξει την Παρασκευή εφόσον το τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ είναι 2, 3, 4 ή 5, το Σάββατο 17.12 η πλατφόρμα θα είναι προσβάσιμη για δικαιούχους με τελευταίο ψηφίο ΑΦΜ 6, 7, 8, 9, ενώ από Κυριακή έως Δευτέρα στις 7 το πρωί θα είναι προσβάσιμα όλα τα ΑΦΜ.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال