Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Βραβείο Ζαχαροπλαστείου απέσπασε ο «Παπαπαρασκευάς»

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Βραβείο Ζαχαροπλαστείου απέσπασε ο «Παπαπαρασκευάς»

Ο «Γαστρονόμος» και η «Καθημερινή» γιόρτασαν τα φετινά «15α Βραβεία Ποιότητας» με μια μεγάλη εκδήλωση, βραβεύοντας για άλλη μια χρονιά παραγωγούς ποιοτικών προϊόντων απ’ όλη την Ελλάδα και προβάλλοντας φωτεινά παραδείγματα και ιστορίες που έχουμε ανάγκη. 

Για πρώτη φορά τα Βραβεία έγιναν εκτός έδρας, στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική ελληνική πόλη του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco. 

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου στην εμβληματική Αγορά Μοδιάνο, ένα γευστικό τοπόσημο της Θεσσαλονίκης, που παρέμενε κλειστή για χρόνια λόγω ανακαίνισης και τώρα άνοιξε τις πόρτες της ειδικά για τον Γαστρονόμο. 

Στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιείται εκεί, η πλήρως ανακαινισμένη Αγορά, πιο όμορφη από ποτέ, γέμισε με Θεσσαλονικείς και επισκέπτες που μαζεύτηκαν για να τιμήσουν τους βραβευμένους του Γαστρονόμου.

Ανάμεσα στις επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν και το ζαχαροπλαστείο «Παπαπαρασκευάς» από την Ξάνθη, που απέσπασε το “Βραβείο Ζαχαροπλαστείου”. 

Βραβείο ζαχαροπλαστείου: «Παπαπαρασκευάς»

Το ίδρυσε το 1926 ο Γεώργιος Παπαπαρασκευάς, πρόσφυγας από τις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης. Λίγα χρόνια πριν κλείσει αιώνα, το φημισμένο για τις καριόκες και το σαραγλί του  ζαχαροπλαστείο της Ξάνθης, έχει αποκτήσει ένα μεγάλο εργαστήρι στο Πετροχώρι με 27 άτομα προσωπικό, αλλά κι ένα κατάστημα στη Γλυφάδα και με τον Γιώργο Αρσένη επικεφαλής συνεχίζει να φτιάχνει τα πάντα από το μηδέν, με τα καλύτερα υλικά και τις συνταγές του ιδρυτή. Μακάρι να είχαμε πολλά τέτοια ζαχαροπλαστεία!

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα