Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δημιουργείται φορέας τουριστικής προβολής ΑΜΘ

Κοινοποίηση

Δημιουργείται φορέας τουριστικής προβολής ΑΜΘ

Ως το φθινόπωρο θα συσταθεί ο Φορέας Διαχείρισης και Προώθησης Τουριστικού Προορισμού Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με πρωτοβουλία που αναλήφθηκε από την Περιφέρεια ΑΜΘ.




Αυτή την περίοδο συνεχίζονται οι ενέργειες για τη δημιουργία του Φορέα, όπως είπε στο GRTimes.gr o Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης και μέλλων επικεφαλής του υπό σύσταση φορέα, μηχανικός κ. Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί οι δύο πρώτες διαβουλεύσεις με τοπικούς φορείς σε Δράμα και Καβάλα, ενώ από το Νέο Έτος θα ακολουθήσουν οι επόμενες διαβουλεύσεις σε Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρο και στα δύο νησιά,  Σαμοθράκη και Θάσο.

Οι διαβουλεύσεις αυτές είναι ευρύτατες καθώς σε αυτές συμμετέχουν εκπρόσωποι των τουριστικών και επιχειρηματικών φορέων, αλλά και των δημοσίων υπηρεσιών, γιατί η προώθηση της Περιφέρειας ως Τουριστικού Προορισμού θα απαιτήσει συνεργασίες μεταξύ ιδιωτικού τομέα και δημοσίου.

«Ο Φορέας αυτός θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας. Η δημιουργία του Φορέα είναι αναγκαία γιατί απαιτείται μία κοινή στόχευση. Έως τώρα η κάθε Ενότητα, ο κάθε νομός, είχε την δική του ατζέντα οπότε δεν μπορούσαν να προωθηθούν αποτελεσματικά δράσεις», εξήγησε ο κ. Αμοιρίδης.




Ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης Καβάλας- Αθήνας

Από το  Φεβρουάριο 2023, μετά από παρέμβαση της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης,  η Aegean προσθέτει δύο ακόμη πτήσεις στη γραμμή Καβάλας- Αθήνας, προκειμένου να εξυπηρετείται καλύτερα το επιβατικό κοινό τριών Περιφερειακών Ενοτήτων που χρησιμοποιεί το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης Καβάλας, για τις μετακινήσεις του.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ, μετά και από παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, πέτυχε πρόσφατα την ενίσχυση αυτής της αεροπορικής σύνδεσης, η οποία είναι και η μοναδική που εξυπηρετεί ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού της Περιφέρειας, στις μετακινήσεις του προς το εθνικό κέντρο, με τακτικές πτήσεις στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

Όπως είπε ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, ο οποίος σημειωτέον έχει διατελέσει και Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού,  στις συζητήσεις που έγιναν μεταξύ Περιφέρειας ΑΜΘ και Aegean, αναδείχθηκε το γεγονός, ότι οι επτά (7) τακτικές πτήσεις που συνδέουν τις Π.Ε. Δράμας, Καβάλας- Θάσου και Ξάνθης, με την Αθήνα, δεν επαρκούν. Έτσι, τα διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας, δεσμεύτηκαν ότι από το Φεβρουάριο, θα υπάρχουν ακόμη δύο πτήσεις, εβδομαδιαίως, δηλαδή και δεύτερη πτήση τις ημέρες Τρίτη και Παρασκευή (πρωί και απόγευμα).




Να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη της κίνησης από και προς το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», το οποίο σημειωτέον διαχειρίζεται η Fraport Greece, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί τους τουριστικούς επιχειρηματίες της περιοχής. Ωστόσο η αύξηση της επιβατικής κίνησης συνδέεται ευθέως με την δυναμική τουριστική προβολή, της Περιφέρειας ΑΜΘ όπως και με την ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη των περιοχών που βρίσκονται στην ακτίνα «επιρροής» του αεροδρομίου.

grtimes.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα