Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: “Πάνω από 10 ώρες στο τιμόνι ο οδηγός”

Κοινοποίηση

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: "Πάνω από 10 ώρες στο τιμόνι ο οδηγός"

Επιβάτης του μοιραίου λεωφορείου που μετέφερε 47 Έλληνες στο Βουκουρέστι μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή “Κοινωνία ώρα Mega” για το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου.




Η επιβάτης, κ. Μαρία Θερσίτη, εξήγησε αρχικά πως, πριν το δυστύχημα δεν υπήρχε τίποτα που να προμήνυε τι επρόκειτο να συμβεί, καθώς “όλη η διαδρομή ήταν πολύ αργή, ο οδηγός πήγαινε αργά, ήταν πολύ προσεκτικός, δεν έκανε καμία προσπέραση”.

“Το τελευταίο μου βλέμμα ήταν όταν μπήκαμε στην ευθεία, λίγο πριν το τούνελ, και ξαφνικά, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο σκοτείνιασαν όλα”, ανέφερε περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές πριν το δυστύχημα. “Και σε αυτή την ευθεία πήγαινε αργά”, συμπλήρωσε.




Η κ. Θερσίτη καθόταν μόλις δύο θέσεις πίσω από τον 53χρονο επιβάτη από τη Λάρισα, που έχασε ακαριαία τη ζωή του, όταν πινακίδα καταπλάκωσε το λεωφορείο. “Μετά το χτύπημα είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα. Είχα χτυπήσει στο κεφάλι, την πλάτη και τον αυχένα. Η μπάρα, μαζί με την οροφή του λεωφορείου, με πλάκωνε, με πίεζε προς τα κάτω και άρχισα να φωνάζω”, περιέγραψε.

“Αριστερά είχε φύγει το τζάμι, οπότε έβγαλα το χέρι μου και άρχισα να το χτυπάω ώστε να κάνω θόρυβο και να με ακούσουν οι υπόλοιποι. Ξαφνικά με τράβηξαν από τα δεξιά και απεγκλωβίστηκα. Δυστυχώς, όμως, από τα άτομα που κάθονταν μπροστά μου δεν άκουγα τίποτα. Ούτε βογγητά ούτε τίποτα”, συμπλήρωσε.

Πάνω από 10 ώρες στο τιμόνι ο οδηγός

Όπως εξήγησε η επιβάτης κατά την τηλεοπτική της συνέντευξη, τη διαδρομή πραγματοποίησε ένας οδηγός, χωρίς παρουσία συνοδηγού.

Συγκεκριμένα, ενώ το ταξίδι ξεκίνησε από τον Βόλο με δύο οδηγούς, στη Θεσσαλονίκη ο ένας από τους δύο κατέβηκε και συνέχισε ο δεύτερος μόνος του, μέχρι το Βουκουρέστι.

“Από τις 11 η ώρα που φύγαμε από Θεσσαλονίκη, μέχρι το σημείο μηδέν, οδηγούσε” ανέφερε η επιβάτης.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου, εξήγησε ότι “ο οδηγός έκανε πολλές στάσεις από τη Θεσσαλονίκη και δεν ήταν κουρασμένος”. Όπως αποκάλυψε ο πελάτης του βρίσκεται σε σοκ και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μετά το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα, ενώ δεν είχε δει τις προειδοποιητικές σημάνσεις.




Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός κατηγορείται από τις ρουμανικές Αρχές γιαανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες.

Οι ειδικοί πραγματογνώμονες καλούνται να ερευνήσουν το λόγο για τον οποίο ο οδηγός του μοιραίου πούλμαν δεν αντιλήφθηκε την σηματοδότηση που προειδοποιούσε για το επιτρεπόμενο ύψος οχημάτων.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα