Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Άβατο και Όλβιο

Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Άβατο και Όλβιο

Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης σε Άβατο και Όλβιο

Υπογράφηκε την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022 η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Τοπείρου Θωμά Μίχογλου και του αναδόχου του έργου για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στις Κοινότητες Αβάτου και Ολβίου του Δήμου Τοπείρου. Το έργο με προϋπολογισμό 2.400.000 ευρώ περίπου χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη» της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Οι εργασίες ξεκινούν άμεσα με σκοπό την αντικατάσταση των παλαιωμένων αγωγών των εσωτερικών δικτύων διανομής πόσιμου νερού ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος και τα υδραυλικά χαρακτηριστικά λειτουργίας των δικτύων, μειώνοντας τις περιπτώσεις βλαβών και παρέχοντας ευελιξία κατά την απομόνωση τμημάτων για συντήρηση. Επιπλέον, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου οι Κοινότητες Αβάτου και Ολβίου θα διαθέτουν ένα σύγχρονο δίκτυο υδροδότησης με υλικά νέας τεχνολογίας που θα βελτιώσουν την ποιότητα του παρεχόμενου ύδατος προς τους πολίτες.

Ο Δήμαρχος Τοπείρου Θωμάς Μίχογλου δήλωσε: 

«Η Δημοτική Αρχή μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία υλοποιεί παρεμβάσεις με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 12.700.000 ευρώ για την βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου ύδατος. Συγκεκριμένα, έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης έργα για την αντικατάσταση μεγάλου μέρους του κεντρικού αγωγού του Δήμου μας, που τροφοδοτεί απευθείας πολλούς οικισμούς της Κοινότητας Ευλάλου. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί τα έργα αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σε οικισμούς των Κοινοτήτων Εξοχής, Ερασμίου και Μαγγάνων ενώ το επόμενο διάστημα εκπονούνται μελέτες για αντίστοιχες παρεμβάσεις σε οικισμούς των Κοινοτήτων Τοξοτών και Γαλάνης. Σύντομα όλο το δίκτυο ύδρευσης θα αποτελείται από σύγχρονα υλικά αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις του πόσιμου ύδατος στην περιοχή μας με σκοπό την προστασία της υγείας των πολιτών».

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال