Σάββατο, 9 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Ιnspirational Mentor στο Γυμνάσιο Σμίνθης ο Πιερρακάκης

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Ιnspirational Mentor στο Γυμνάσιο Σμίνθης ο Πιερρακάκης

Καθιερώνεται και επεκτείνεται ο νέος θεσμός των Inspirational Mentors από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό επιχειρηματικότητας Junior Achievement Greece καθώς τα αποτελέσματα από την πρώτη υλοποίησή του ήταν εντυπωσιακά. Από 38 που ήταν πέρυσι, οι Inspirational Mentors αυξάνονται σε 55 και επισκέπτονται Γυμνάσια και Λύκεια στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα με στόχο να συγχαρούν, να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τις μαθήτριες και τους μαθητές που δημιουργούν στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς τη δική τους μαθητική «start up»!




Οι μαθητικές «επιχειρήσεις» δημιουργούνται κατά την υλοποίηση του δημοφιλούς, παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος/διαγωνισμού για εφήβους «Εικονική Επιχείρηση – Company Program» του JA Greece, το οποίο τελεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Κατά την περυσινή σχολική χρονιά, που ξεκίνησε για πρώτη φορά ο θεσμός, ήταν Inspirational Mentor η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και άλλες 35 κορυφαίες προσωπικότητες της χώρας μας από τον πολιτικό, τον επιχειρηματικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο.

«Τα αποτελέσματα της πρώτης χρονιάς του νέου, πρωτότυπου θεσμού των Inspirational Mentors, ήταν καταπληκτικά», δήλωσε ο πρόεδρος του JA Greece, Mάρκος Βερέμης και εξήγησε: «Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, εμπνεύστηκαν και ενδυναμώθηκαν πολύ και για πρώτη φορά μαθητική “start up” από την Ελλάδα, η Microgreens Magicgreens, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο του Junior Achievement στην Ευρώπη! Και μάλιστα την ιστορική αυτή διάκριση την πέτυχε ένα μικρό σχολείο της Περιφέρειας, το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς. Είμαστε βέβαιοι ότι οι επιτυχίες θα συνεχιστούν και θα υπάρξουν νέες, εκπληκτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα καθώς περισσότεροι, εξαιρετικοί Ιnspirational Mentors θα είναι εκεί για τα παιδιά “startuppers”. Με αυτή την υποστήριξη, οι μαθητές και οι μαθήτριες καταλαβαίνουν ότι η προσπάθεια που κάνουν είναι πολύ σημαντική για τη ζωή τους και την Ελλάδα. Ευχαριστούμε από καρδιάς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας που υποστήριξε με τον καλύτερο τρόπο τον θεσμό του JA Greece, τον πρωθυπουργό που συμμετέχει και φέτος και όλους τους περσινούς και νέους Inspirational Mentors 2023», είπε ο κ. Βερέμης.

Οι 55 Inspirational Mentors πραγματοποιούν συνάντηση (διαδικτυακή ή διά ζώσης) μέσα στον Δεκέμβριο με τη μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» που έχει «υιοθετήσει» ο καθένας και θα βρεθούν και πάλι με την ομάδα τους μετά τις γιορτές. Στην πρώτη συνάντηση, οι Inspirational Mentors αφηγούνται στα παιδιά το δικό τους success story, τι όνειρα είχαν για τη ζωή τους ως παιδιά, τι στόχους έβαλαν, πώς ξεπέρασαν δυσκολίες που αντιμετώπισαν και πώς έφθασαν στην επαγγελματική επιτυχία. Στη δεύτερη συνάντηση, οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσιάζουν υλοποιημένη την καινοτόμα επιχειρηματική τους ιδέα και οι Inspirational Mentors τους δίνουν συμβουλές και υποστηρίζουν την ομάδα στο πλαίσιο του διαγωνισμού. Οι Inspirational Mentors ορίστηκαν στα σχολεία κατά σειρά προτεραιότητας εγγραφής στο παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό της «Εικονικής Επιχείρησης 2023».




Μεταξύ των 55 Ιnspirational Mentors για το 2023 είναι ο πρωθυπουργός Kυριάκος Μητσοτάκης (1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας), η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως (2ο ΕΠΑ.Λ. Χαλανδρίου), ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης (Γυμνάσιο Σμίνθης Ξάνθης), ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Βέροιας) και πολλές άλλες προσωπικότητες από τον ποιλιτικό, οικονομικό και δημοσιογραφικό κόσμο. Ανάμεσα στους Inspirational Mentors είναι επίσης, για δεύτερη χρονιά, ο πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης.

Το Ιnspirational Mentoring συντονίζουν μέλη της ομάδας και απόφοιτοι του JA Greece, ενώ τις συναντήσεις των Inspirational Mentors με τις μαθητικές «επιχειρήσεις» συντονίζουν μέλη της ομάδας του JA Greece και φοιτητές/απόφοιτοι του οργανισμού, που όπως λένε οι ίδιοι οι απόφοιτοι, το Junior Achievement άλλαξε τη ζωή τους.

Η οργανωτική ομάδα του Inspirational Mentoring του JA Greece αποτελείται από την Μαρία Γιαννέτου, την Φωτεινή Κοκκινάκη και την Ειρήνη Τσοκούνογλου ενώ συμμετέχουν συντονίζοντας συναντήσεις ο Αργύρης Τζικόπουλος, η Μαριάνθη Καρατζά, η Ελένη Χελιώτη, η Ιωάννα Κυπριώτη, η Ελίζα Παυλίδη, η Σοφία Μανσόλα, ο Μάνος Παυλάκης, ο Γιώργος Στέφας, η Νίκη Κόμη, η Ελένη Γερασιμοπούλου και η Φωτεινή Τουρνή. Οι απόφοιτοι που συμμετέχουν είναι η Πατρίνα Ρωξάνη, ο Παναγιώτης Χάνιος, ο Σωκράτης Κουμπάρδας, ο Δαβίδ Μπεγκτζανιάν, ο Νικόλας Σπυρέλλης, η Αλεξία Βασιλάκη και ο Γιάννης Σπυρέλλης.




Νέα social media Ιnspirational Mentors JA Greece

Oι συναντήσεις των Inspirational Mentors με τις μαθητικές «start up» αποτελούν μεγάλη πηγή έμπνευσης για όλους και για αυτό το JA Greece δημιούργησε νέα social media, όπου θα μεταδίδονται πληροφορίες και εικόνες από το Inspirational Mentoring και άλλο inspirational υλικό από τα εκατοντάδες γραφεία του Junior Achievement σε όλο τον κόσμο αλλά και άλλες πηγές.

Οι σύνδεσμοι έχουν ως εξής:

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100087801442007

Twitter: https://twitter.com/im_jagreece

Instagram: https://www.instagram.com/inspirationalmentors/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/showcase/inspirational-mentors-ja-greece/about/?viewAsMember=true

Tik Tok: https://www.tiktok.com/@inspirational_mentors

Τα κεντρικά social media του JA Greece είναι:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece

Instagram: https://www.instagram.com/ja_greece/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/

Twitter: https://twitter.com/ja_greece

YouTube: https://www.youtube.com/user/SENGREECE

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα