Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Κραυγή αγωνίας από τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Κραυγή αγωνίας από τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών

Αντιμέτωποι με τα ίδια προβλήματα για έναν ακόμη χειμώνα είναι οι μικροπωλητές των λαϊκών αγορών της Ξάνθης. «Βάρος» που κουβαλούν από πέρσι μαζί τους η υποχρεωτική καταβολή του τιμήματος των αδειών τους για τα δύο ανενεργά χρόνια της πανδημίας.




«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πιέζει και εμείς θα πρέπει να πληρώσουμε για διακόσια ευρώ για κάθε χρόνο της πανδημίας. Και δεν δουλέψαμε και καλούμαστε να πληρώσουμε» δήλωσε ξανά σήμερα Κυριακή, 17 Δεκεμβρίου 2022 ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικροπωλητών,Θεολόγης Κουρτσοπέδης.

Στο πλευρό κι άλλων συναδέλφων του μιλώντας στο www.ertnews.gr στάθηκαν από κοινού ξανά στη μείωση του αριθμού των μικροπωλητών που δραστηριοποιούνται πια στις λαϊκές «από 420 άτομα πριν πέντε χρόνια στα 180 σήμερα» ανέφεραν προσθέτοντας χαρακτηριστικά «οι λαϊκές «πέθαναν»» κι επισημαίνοντας «εδώ πριν μια πενταετία «έσφυζε» από ζωή».

Πωλητές είκοσι και τριάντα χρόνια ιεραρχούν τις υποχρεώσεις που τους περιμένουν και στέκονται στα τετρακόσια (400) ευρώ για τις άδειες στο δήμο, στα 650 ευρώ τέλη επιτηδεύματος , στην καταβολή ΦΠΑ, στην πληρωμή λογιστών και στην πληρωμή ΕΦΚΑ.




«Ζητάμε ρυθμίσεις για να μπορέσουμε να αντέξουμε» δήλωσε στο www.ertnews.gr ο Παναγιώτης Δεμερτζής σπεύδοντας να καταθέσει την αγωνία του «όλα αυτά οδηγούν πολλούς να εγκαταλείψουν τη Θράκη και να εργαστούν στην Ολλανδία, στη Γερμανία και στο Βέλγιο» προσθέτοντας ότι τον ανταγωνισμό με τα μεγάλα πολυκαταστήματα δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα