Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μάκης Βορίδης: Πριν το Πάσχα οι εκλογές

Κοινοποίηση

Μάκης Βορίδης: Πριν το Πάσχα οι εκλογές

Πιθανόν πριν τον Πάσχα θα έχουμε εκλογές, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στο MEGA, ο Μάκης Βορίδης δήλωσε πως μια πιθανή ημερομηνία εκλογών είναι η 26η Μαρτίου, δηλαδή λίγο πριν το Πάσχα. Μια άλλη ημερομηνία που «παίζει» είναι η 2α Απριλίου.




Όπως είπε επίσης, ο δεύτερος γύρος – εφόσον αυτός χρειαστεί – θα είναι πριν τις Πανελλήνιες. Ωστόσο τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γρίφος» οι μετεκλογικές συνεργασίες

«Γρίφος» δεν είναι μόνο η ημερομηνία των εκλογών αλλά και οι μετεκλογικές συνεργασίες, στην περίπτωση που οι δεύτερες κάλπες δεν βγάλουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Στη ΝΔ δεν περνά απαρατήρητη η όλο και μεγαλύτερη συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε μία σειρά θεμάτων και το βάθος διακρίνουν ένα… «φλερτ» που μπορεί να οδηγήσει σε μία… επίσημη σχέση.

Στο μεταξύ Τσίπρας και Ανδρουλάκης «κονταροχτυπιούνται» για το ποιος έχει… πιο ισχυρό προοδευτικό πρόσημο και μεγαλύτερη απήχηση στο κέντρο.

“Ζητώ ισχυρή εντολή από την πρώτη Κυριακή για να πάμε μπροστά με μία ισχυρή κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό κορμό και πρωταγωνιστή τη δημοκρατική παράταξη” δηλώνει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.




Υπό αυτό το πρίσμα η ΝΔ κινητοποιεί όλες τις δυνάμεις της για να πετύχει ισχυρό προβάδισμα στις πρώτες κάλπες, που να δημιουργεί συνθήκες αυτοδυναμίας στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα