Οι Αλβανοί πιστεύουν πως οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους

Οι Αλβανοί πιστεύουν πως οι Έλληνες κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους

Οι περισσότεροι Αλβανοί πιστεύουν ότι οι Έλληνες είναι ο λαός που κάνει τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση.  

Συγκεκριμένα, ερωτηθέντες ποιοι κάνουν τις μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος των Αλβανών μεταναστών, το 66,5% απάντησε «οι Έλληνες», στο βαρόμετρο του Euronews Albania. Με μεγάλη διαφορά ακολουθούν οι Άγγλοι (13,3%) και οι Γάλλοι (7,3%). 

Στην ίδια δημοσκόπηση, η πλειονότητα (45,4%) απάντησε πως οι Έλληνες είναι ο λαός με τον οποίο μοιάζουν περισσότερο οι Αλβανοί. Ακολουθούν οι Ιταλοί, με ποσοστό 34,9%. 

Σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, το 35,9% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η χώρα τους θα γίνει μέλος της ΕΕ στην επόμενη πενταετία. Το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι ήταν 16,4%. 

Επίσης, αυξήθηκε ελαφρώς το ποσοστό εκείνων που πιστεύουν ότι η Αλβανία θα μπει στην ΕΕ την επόμενη δεκαετία, από 29,3% πέρυσι σε 32,2% στη νέα δημοσκόπηση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال