Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Πορεία στην Ξάνθη για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση

Πορεία στην Ξάνθη για τον θάνατο του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη

Πορεία πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τρίτης (13/12) πολίτες στην Ξάνθη που έσπευσαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, που είχε δεχθεί σφαίρα στο κεφάλι από Αστυνομικοί. 




Η πορεία ξεκίνησε από τα ΠΡΟΚΑΤ του Πανεπιστημίου, και συμμετείχαν κυρίως φοιτητές αλλά και πολίτες όλων των ηλικιών, ενώ σύμφωνα με τους διαδηλωτές η απόφαση για την κινητοποίηση πάρθηκε λίγη ώρα πριν αυτή πραγματοποιηθεί, μετά και την ανακοίνωση πως ο 16χρονος που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, κατέληξε. 

«Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαν στο μπλοκ του συλλόγου αφού στήριξαν το κοινό πλαίσιο με κάποιες παρατηρήσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της πορείας το ΚΚΕ(μ-λ) μοίραζε την προκήρυξη του. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς συνθήματα ενάντια στη δολοφονική πολιτική του συστήματος και την καταστολή» αναφέρουν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. 

Αξίζει να σημειωθεί πως μια διμοιρία ΜΑΤ ακολούθησε σε μικρή απόσταση την πορεία. 

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα