«Είμαστε Έλληνες, όχι Τούρκοι» λένε οι Ρομά της Ξάνθης

«Είμαστε Έλληνες, όχι Τούρκοι» λένε οι Ρομά της Ξάνθης

Στις δηλώσεις του Ερντογάν και αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης, οι οποίοι εντάσσουν τους Ρομά στην «τουρκική μειονότητα», απαντά ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜΑ Δροσερού Ξάνθης «Η Ελπίδα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος και υπογράφει η πρόεδρος του Συλλόγου «Η Ελπίδα», Σουλεϊμάν Σαμπιχά, αναφέρεται πως «ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών ΡΟΜ Δροσερού Ξάνθης “Η ΕΛΠΙΔΑ” παρακολουθεί με αγωνία και προβληματισμό την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα καθώς και τις εξελίξεις γύρω από αυτήν. Ο σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» αντιπροσωπεύει έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους οικισμούς Ρομά στην Ελλάδα (8.500 κάτοικοι), και ένας από τους κύριους στόχους μας είναι να παρεμποδίσουμε τις επίμονες προσπάθειες εκτουρκισμού του οικισμού Ρομά από παράγοντες του Τούρκικου Προξενείου».

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις»

«Ως Έλληνες Ρομά της Θράκης καταδικάζουμε τις δηλώσεις της τουρκικής πλευράς ότι ανήκουμε στην τουρκική μειονότητα. Είμαστε Έλληνες πολίτες με διαφορετική γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό και το μόνο που αναζητούμε είναι το ελληνικό κράτος στο οποίο ανήκουμε με το σώμα και το πνεύμα μας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ισότιμη συμμετοχή μας σε αυτό ως ξεχωριστή πολιτισμική κοινότητα» προσθέτει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال