Συγκινεί ο τυφλός αριστούχος φοιτητής στο ΑΠΘ

Συγκινεί ο τυφλός αριστούχος φοιτητής στο ΑΠΘ

Για τις δυσκολίες που κατάφερε να ξεπεράσει μίλησε λίγες ημέρες μετά την απόκτηση του πτυχίο του ο πρώτος τυφλός φοιτητής στην Ελλάδα που αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανολόγων και Μηχανικών του ΑΠΘ.

Όπως είπε στην ΕΡΤ ο Σεβαστός Κουμτζής δεν ήταν η πρωτιά ο στόχος του αλλά να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερα από τη Σχολή και πιστεύει ότι τα κατάφερε.

Στην ερώτηση, δε, πώς γίνεται να αριστεύσει σε μία απαιτητική σχολή ένας φοιτητής με απώλεια όρασης, ο Σεβαστός απάντησε: «Πολλές φορές οι δυσκολίες υπάρχουν στο μυαλό μας και μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης».

Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «αν κάποιος σκοπεύει να ακολουθήσει κάτι τέτοιο είναι δύσκολο και θέλει προσοχή είναι μεγάλο και δύσκολο το ταξίδι αλλά γίνεται με την κατάλληλη υπομονή και προσόντα».

Οπως είπε ο αριστούχος απόφοιτος του ΑΠΘ, ήταν οι καθηγητές του αλλά και οι δικοί του άνθρωποι που τον στήριξαν με πρώτο τον αδερφό του, Αργύρη, ο οποίος το 2014 αποτέλεσε την αφορμή να αλλάξει ο νόμος και να επιτρέψει στους τυφλούς φοιτητές να φοιτήσουν στα πανεπιστήμια που μέχρι τότε δεν μπορούσαν.

protothema.gr

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال