Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη σωματείων στην Ξάνθη για πλειστηριασμούς και ακρίβεια

Κοινοποίηση

Σύσκεψη σωματείων στην Ξάνθη για πλειστηριασμούς και ακρίβεια

Την Κυριακή 4 Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σωματείων εργαζομένων κι αυτοαπασχολούμενων στη βάση του κοινού πλαισίου που διαμορφώθηκε σε προηγούμενη συνάντηση στις 2 και ως συνέχεια των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στον Οκτώβρη με κορυφαίο σταθμό την απεργία στις 9 Νοέμβρη.




Στη σύσκεψη προτάθηκαν οι εξής κοινές δράσεις στις οποίες να κληθούν να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων κι αυτοαπασχολούμενων της Ξάνθης.

1. Δημοσίευση ανακοίνωσης για τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας, με τηλέφωνα επικοινωνίας των σωματείων όπου μπορούν να απευθύνονται εργαζόμενοι. 

2. Εκδήλωση-συζήτηση στις 18/12 στο εργατικό κέντρο μαζί με τα Πετρέλαια Καβάλας και απεργούς της «Μαλαματίνα».

3. Κινητοποίηση την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, Σάββατο 17/12 στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία.

Τα σπίτια του λαού μπορεί να τα σώσει μόνο ο λαός!

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις πρώτων κατοικιών. Μόνο το α΄εξάμηνο του 2022 έγιναν 17.500 πλειστηριασμοί και ο στόχος είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να φτάσουν τους 40.000. Αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις τα διάφορα κοράκια των τραπεζών θέλουν να πάρουν τα σπίτια των εργαζόμενων, των άνεργων, των χαμηλοσυνταξιούχων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει η απαράδεκτη και προκλητική επίθεση στο λαό μας. 

Προστασία εδώ και τώρα της πρώτης κατοικίας. Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς.

Δε θα αφήσουμε κανένα/καμία εργαζόμενο/η, άνεργο/η, χαμηλοσυνταξιούχο μόνο/η του/της. Μέσα από τη δράση των σωματείων μας θα παλέψουμε μαζί για να μην μείνει κανένας χωρίς σπίτι. Ακολουθούμε το παράδειγμα των σωματείων και σε άλλες πόλεις κι αγωνιζόμαστε για να μην περάσει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

Καλούμε όποιον/α έχει ζήτημα με πλειστηριασμό ή επιχειρούμενη κατάσχεση κατοικίας να επικοινωνεί μαζί μας  στα παρακάτω τηλέφωνα:




Ακολουθούν τηλέφωνα όσων ορίσουν τα σωματεία

Επίσης μπορούμε πέρα από την ανοικτή δημοσιοποίηση της ανακοίνωσης άμεσα να ενημερώσουμε τα μέλη των σωματείων μας είτε αν κάποιο από αυτά έχει πρόβλημα ή κάποιος γνωστό.

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα