Στην Ξάνθη και με επιτυχία το #DigiAgriFood

Στην Ξάνθη και με επιτυχία το #DigiAgriFood

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη η εναρκτήρια συνάντηση “Kick-Off Meeting” του #DigiAgriFood, του πρώτου Ευρωπαϊκού Κόμβου Ψηφιακής Καινοτομίας στον τομέα της Αγροδιατροφής στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του Kick-Off Meeting οι εκπρόσωποι των εταίρων του σχήματος είχαν την ευκαιρία: α) να παρουσιάσουν το αντικείμενο δράσης των φορέων τους και τις λύσεις που μπορούν να προσφέρουν για τη διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού, β) να συζητήσουν θέματα σχεδιασμού, διαχείρισης και  προγραμματισμού των δράσεων και των παραδοτέων του έργου και γ) να γίνουν κοινωνοί της ενιαίας εταιρικής ταυτότητας του #DigiAgriFood.

Ο κόμβος #DigiAgriFood έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με 135 ακόμη κόμβους, συμμετέχει στο δίκτυο καινοτομίας των European Digital Innovation Hubs (EDIHs) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027”.

Επικεφαλής εταίρος του έργου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το εταιρικό σχήμα του #DigiAgriFood συμπληρώνουν η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το Ινστιτούτο Βιο-Οικονομίας και Αγρο-Τεχνολογίας (iBO) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και η εταιρεία ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης.

Βασικός στόχος του #DigiAgriFood, είναι η διευκόλυνση του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού όλου του φάσματος της αλυσίδας αξίας της Αγροδιατροφής με άμεσα οφέλη για τους πολίτες, τις ΜμΕ και τον δημόσιο τομέα στις περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας. Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου ο κόμβος θα χρησιμοποιήσει την εξειδίκευσή του στις τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης, τις Προηγμένες Ψηφιακές Δεξιότητες και την Υπολογιστική υψηλής απόδοσης. 

Η Συντονίστρια του έργου, Μαρία Μιχαλόπουλου, Αντιπρύτανης Έρευνας & Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καλωσόρισε τους εκπροσώπους του εταιρικού σχήματος στην εναρκτήρια συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα του επικεφαλής εταίρου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στην Πανεπιστημιούπολη Κιμμερίων. 

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία και τις ωφέλειες του κόμβου #DigiAgriFood στον αγροδιατροφικό τομέα.

Οι εκπρόσωποι των 6 εταίρων του #DigiAgriFood, στο πλαίσιο της διήμερης συνάντησης γεύτηκαν τοπικά και παραδοσιακά εδέσματα, ξεναγήθηκαν στην Παλιά Πόλη και το Λαογραφικό Μουσείο της Ξάνθης και δείπνησαν σε γνωστό εστιατόριο της πόλης.     

Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ευχαριστεί όλους τους εκπροσώπους των εταίρων για την πολύτιμη συμβολή τους και τους συντελεστές της συνάντησης για την άρτια διεξαγωγή του Kick-Off Meeting. 

Το προσεχές διάστημα, ξεκινά η ουσιαστική υλοποίηση του έργου με τη δημιουργία των σημείων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των τελικών ωφελουμένων και δοκιμής των υπηρεσιών του κόμβου #DigiAgriFood.

Στην Ξάνθη και με επιτυχία το #DigiAgriFood

Στην Ξάνθη και με επιτυχία το #DigiAgriFood

Στην Ξάνθη και με επιτυχία το #DigiAgriFood

Στην Ξάνθη και με επιτυχία το #DigiAgriFood

Ακολουθήστε το xanthinea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλα τα τελευταία Νέα της Ξάνθης, καθώς και Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Xanthinea.gr

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال